Kako će naš prostor izgledati prije nego se odlučimo za opremanje i kupovinu namještaja?

27.04.2022 09:15:52
inside namještaj ećo company opremanje enterijera uređenje prostora dnevni boravak spavaća soba

Urediti prostor, kako bi namještaj bio udoban, funkcionalan i dobro raspoređen, to zaista predstavlja veliki izazov, odgovornost, ali i umjetnost samu po sebi.

Jeste  li znali da je osoba koja je doživjela 80 godina, u svom krevetu zapravo provela 33 godine, u dnevnom boravku preko 11 godina, u kuhinji i trpezariji preko četiri godine? To praktično znači da ćemo barem polovinu svog života provesti u svom domu, ako ne i mnogo više.

Urediti prostor, kako bi namještaj bio udoban, funkcionalan i dobro raspoređen, to zaista predstavlja veliki izazov, odgovornost, ali i umjetnost samu po sebi.

To su prepoznale i drevne kulture

Tako je recimo još prije 6.000 godina razvijen Feng shui, kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo. Zasniva se na privlačenju pozitivne životne sile.

Vremenom je razvijeno mnoštvo takvih vještina, pristupa, stilova…

Koliko su takvi koncepti zapravo bitni i danas, u svijetu i eri ubrzanog tempa života i skoro svakodnevnog stresa? Odgovor je logičan, zar ne? Iznimno bitni.

Dakle, današnje doba uveliko se razlikuje od vremena  u kojem su živjeli naši roditelji, a pogotovo onog u kojem su živjele generacije prije njih. Možemo reći da moderne (smart) tehnologije danas u velikoj mjeri olakšavaju naše živote.

Zahvaljujući njima, dizajn enterijera, našeg životnog i radnog prostora, dobio je na jednoj nevjerovatnoj dimenziji.

 

Vizualizacija u 3D-u, do najsitnijeg detalja, omogućava nam da vidimo i „osjetimo“ prostor i komade namještaja prije nego što izvršimo kupovinu.  To je samo jedan od alata koji se danas koristi kako bismo pregledali ono što trebamo, prije nego što izdvojimo novac.

Uostalom, želimo biti i drugačiji, nastojimo posjedovati nešto originalno, a savršen dizajn najčešće nam mogu ponuditi samo profesionalci, talentovani dizajneri i arhitekti, one osobe čiji je posao stvarati naš budući enterijer, naš savršeni dom.

Kako će naš prostor izgledati prije nego se odlučimo za opremanje, za kupovinu namještaja? To nije laka odluka. Da bismo dobili upravo ono što želimo, upravo onaj udobni i funkcionalni najmještaj uz koji  ćemo provesti onu polovinu naših života, uvijek je dobro posavjetovati se sa stručnjacima.

Inside, to je unutrašnjost, to je ona toplina našeg doma, naš kutak, naše utočište – samo svako od nas pojedinačno zna koliko mu znači onaj dom u koji se svaki dan vraća i u kojem provodi vrijeme.

"Inside je upravo i naziv našeg brenda, a vizualizacija vašeg budućeg enterijera, samo jedna od brojnih usluga koje nudimo"

 

Posavjetujte se sa Inside arhitektima i dizajnerima enterijera u Inside dizajn studiju. Za vas mogu uraditi i kompletno opremanje namještajem vrhunske kvalitete.

Ipak je dom mjesto u kojem ćemo provesti veliki broj godina. Treba biti savršen, ugodan i potpuno udoban.

Inside dizajn studio i fabrika namještaja za vas mogu kreirati upravo takav dom. Kontakt email - marketing@inside.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer