Sarajevo Panorama - Stambeni kompleks odličan izbor za svaku porodicu

15.01.2020 09:12:26
Sarajevo Panorama - Stambeni kompleks odličan izbor za svaku porodicu

Stanovi su opremljeni svim modernim stambenim instalacijama.

Sarajevo panorama stambeni kompleks odličan je izbor za svaku porodicu, idealan kompromis centralne lokacije i mirnog okruženja s čistim zrakom i sunčanim životnim prostorima tokom dana. Nalazi se u ulici Alije Nametka, Općina Stari Grad Sarajevo, udaljen samo dva minuta vožnje i 10 minuta pješke od Baščaršije, starog dijela Sarajeva i historijskog i kulturnog središta grada.

Sarajevo panoramu krasi visok standard gradnje prilikom čega je maksimalno iskorišten prostor uz obilje prirodnog svjetla te odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Stanovi su opremljeni svim modernim stambenim instalacijama, a svaki stan je upisan u zemljišne knjige. Sarajevo panorama je u vlasništvu kompanije BBI Real Estate.

Objekti su projektovani kao zidani, sa armirano-betonskim platnima i horizontalnim i vertikalnim serklažima sa ispunom od opečnih termo blokova debljine 20 i 25 cm proizvođača proizvođača „NEXE“. Pregradni zidovi su od blokova debljine 10 cm. Obložni zidovi kupatila i kuhinja su rađeni od siporex blokova debljine 5,7 i 10 cm proizvođača YTONG.

Međuspratna konstrukcija je armirano-betonska, debljine 15 cm iznad suterena, prizemlja i mansarde, 20 cm iznad 1. kata, a 30 cm iznad garaže. Garaža ima i svojstvo zaklona.Temelj objekta je kontra ploča debljine 50cm.

Krov je četverovodni, a kao pokrivač primijenjen profilisani bojeni lim – tamnosmeđe boje. Kišnica sa krova prikuplja se horizontalnim kvadratnim olucima, te se olučnim vertikalama spušta na tlo. Na krovu su predviđeni linijski snjegobrani. Krov je hladan i ventilisan. Ventilacija krova je obezbijeđena preko otvora u strehi krova i ispod horizontalnog serklaža koji nosi vjenčanicu, a odzraka ide preko ventilirajućih sljemenjaka.

Svi unutrašnji zidovi i plafoni (osim na mjestima gdje je predviđen spušteni strop) malterisani su gipsanim malterom i bojeni disperzivnom bojom, osim u kupatilima i kuhinjama gdje je malterisano cementnim malterom.

Zidovi kupatila obloženi su keramičkim pločicama I klase do vrha prostorije, a u kuhinjama do visine od 150 cm.

Zidovi ostalih prostorija malterisani su gipsanim malterom uz obaveznu postavku ugaonih metalnih zaštitnih traka na uglovima zidova.

U ulaznim hodnicima, kupatilima, toaletima, kuhinjama i terasama ugrađene su keramičke pločice I klase. Na ulazu su predviđene protuklizne i mrazootporne pločice.

Na podovima u sobama, dnevnom boravku, trpezariji i degažmanima je ugrađeni lamerilani hrastov parket I klase. Unutrašnje stepenište je obloženo poliranim kamenom granitom dok su vanjska stepeništa  paljenim granitom.

Pod garaže je urađen od Fer betona.

Kontra ploča podruma kao i podrumski zidovi i ploča suterena ispod terasa je betonirana betonom uz upotrebu hidroizolacionih traka SOPREMA u dva sloja.

Hidroizolacija kupatila, kuhinja, hodnika ispred stanova i terasa na mansardi je postignuta polaganjemdvokomponentne polimercementne bešavne folije POLSEAL 701 (komponenta A) i emulzije AKRYLEX EL 1130(komponenta B) na podove i zidove ovih prostora.

Svi podovi objekta su plivajući sa slojem TI (Austrotherm) debljine 4 cm.

Na plafonima podruma i suterena, u zajedničkim prostorijama je postavljena dodatna termoizolacija od 5 cm.

Zidovi stanova su dodatno zaštićeni kombi-pločama od 5 cm, a njima je takođe obezbijeđena zvučna izolacija između stanova.

Fasada je obrađena prethodnim grundiranjem i obradom podloge sa termoizolacionom fasadom d=10 cm. Bojena je u dvije nijanse, svijetlu i tamnu. Osnovna nijansa je svijetla, sa tamnim poljima oko prozora na prizemlju i 1. spratu. Vidljivi dio garažnih zidova će biti obojen tamnom nijansom, dok će sokl biti obrađen pranim kulirom. Pregrade između terasa, u prizemlju objekata su izrađene od drveta i bojene u tamno smeđu boju s prethodnom impregancijom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer