Saradnja sa studentima

BreakPoint Mostar: Mladima treba prilika! (Video)

02.06.2023 08:13:07
Breakpoint Mostar saradnja sa studentima

BreakPoint i ambiciozni studenti ovim videom zajednički žele poručiti da mladi zaslužuju šansu za početak, napredak i profesionalni razvoj

U proteklim mjesecima ljetnog semestra, studenti prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija su u sklopu predmeta Marketing izabrali BreakPoint kao kompaniju čije aktivnosti žele upoznati i istima doprinijeti u vidu kreativnih ideja i poduhvata.

Saradnja studenata, kroz njihovu agenciju Plansio sa BreakPoint kompanijom i aktivni rad na raznim idejama, uz komunikaciju sa marketing odjelom kompanije, su vrlo korisno iskustvo - kako za studente koji stiču uvid u funkcionisanje internih procesa jedne kompanije za razvoj softvera, tako i za menadžment i uposlenike kroz doprinos inovacijama i svježu perspektivu koju mladi imaju.

Među sadržajima i aktivnostima na kojima su radili, izdvaja se simpatični i motivirajući video koji prikazuje put ambicioznih pojedinaca od učenja, školovanja, unapređenja znanja i vještina, do njihovog prvog radnog mjesta u realnom sektoru.

Na početku ovog intrigantnog videa kreiranog u formatu Instagram reela, fokus se stavlja na predanost učenju i sticanju teorijskih i praktičnih znanja na fakultetu, nakon čega se događa „teleportiranje“ iz učionice direktno u prostorije IT kompanije. Studenti su sada u drugačijem okruženju, spremni da primijene stečeno znanje i krenu u poslovne izazove.

Promotivni video, koji trenutno na Instagramu broji više od deset hiljada pregleda, vjerodostojno ističe vrijednosti koje BreakPoint promoviše: prepoznavanje talenata i potencijala za IT industriju i pružanje prilike mladima bez radnog iskustva za napredak i ostvarenje svojih ambicija, ali i ciljeva kompanije.

Sama transformacija iz studentskih klupa u poslovni ambijent i rad u timu na realnim projektima, nije nimalo jednostavna, ali je neophodan i značajan korak za početak građenja karijere.

Društvu ovim videom zajednički želimo poručiti da mladi zaslužuju šansu za početak, napredak i profesionalni razvoj. Ukoliko većina poslodavaca traži isključivo osobe sa iskustvom, gdje očekuju da će steći to iskustvo?

U okviru pomenute saradnje, i uz konsultacije sa strateškim menadžerom, provedeno je izviđajno i deskriptivno istraživanje te interpretacija zanimljivih rezultata o preferencijama studenata tehničkih fakulteta i mladih zainteresovanih za IT kada se govori o sadržajima koje žele vidjeti na društvenim mrežama.

Aktivnosti se nastavljaju do kraja semestra, a željno očekujemo i neke nove uspjehe.

Dragi studenti, BreakPoint vjeruje u vas!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje