Stipendiranje učenika

Treća generacija stipendista Adriatic Metals BiH u Varešu

27.09.2023 15:52:16
Ugovori o stipendiranju sedam učenika

Riječ je o trećoj generaciji srednjoškolaca smjera čije je uvođenje inicirala ova kompanija u vareškoj Mješovitoj srednjoj školi NORDBAT-2

Predstavnici kompanije Adriatic Metals BiH potpisali su danas ugovore o stipendiranju sedam učenika na smjeru "Rudar u podzemnoj eksploataciji", u školskoj 2023/24 godini. 

Riječ je o trećoj generaciji srednjoškolaca smjera čije je uvođenje inicirala ova kompanija u vareškoj Mješovitoj srednjoj školi NORDBAT-2. 

- Stipendije će ovim mladim ljudima pomoći da stiču vrijedna znanja i iskustava u rudarskoj industriji, koja ima dugotrajnu tradiciju u Varešu. Ovom aktivnošću dodatno naglašavamo našu opredijeljenost ka ulaganju u generacije koje dolaze i od kojih očekujemo da oblikuju budućnost rudarske industrije i ovoga kraja - izjavio je Paul Cronin, generalni direktor kompanije Adriatic Metals. 

Učenici koji su odabrani za stipendiju imat će priliku za trogodišnje strukovno obrazovanje, koje će im omogućiti stjecanje znanja o najnovijim tehnikama i tehnologijama u rudarstvu, kao i njihovu praktičnu primjenu u pogonima Adriatic Metals uz mentorstvo vrhunskih lokalnih i međunarodnih stručnjaka. 

Sedam odabranih učenika će primati stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno tokom deset mjeseci školske godine. Stipendiranje je jedna od aktivnosti kojim kompanija Adriatic Metals nastoji doprinijeti razvoju zajednice. Kompanija namjerava povećavati broj stipendista u nadolazećim godinama i time dati doprinos razvoju industrije kao i lokalne zajednice. 

U prethodne tri godine, Adriatic Metals BiH je stipendirao 17 srednjoškolaca. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje