Deratizacija

Vrijeme je za proljetno uništavanje glodara!

21.03.2023 08:43:24
deratizacija sanacija 3d

Deratizacija se preporučuje deratizacija dva puta godišnje (na proljeće i jesen)

Deratizacija podrazumijeva skup postupaka i mjera kojima se štetnim vrstama glodara sprečava ulaženje, zadržavanje, hranjenje i razmnožavanje ili se reducira njihov broj.

Usluge deratizacije podrazumevaju uništavanje glodara – štakora, uništavanje pacova, uništavanje miševa. Kao stalni pratioci čovjeka, široko su rasprostranjeni i nanose velike ekonomske i zdravstvene štete, budući da su prenosioci mnogih zaraznih bolesti. Zato se preporučuje deratizacija dva puta godišnje (na proljeće i jesen). Tada se očekuje najveća biološka pojava štetnih glodara, vezano za klimatske uslove koji im u tim periodima naročito pogoduju. Uz preventivnu deratizaciju, tu je i hemijska deratizacija, a dodatnim postupcima kurativne (preventivne) deratizacije suzbija se problem povećane pojave štetnih glodara.

Izrazito veliki napredak u povećanju sigurnosti ljudi, domaćih i divljih životinja njemačko preduzeće Detia – Degesch je postigla ugrađivanjem gorke tvari u raticidna sredstva. Količina od 10 ppm gorke tvari u rodenticidima bromadilona i brodifacouma, pokazala je izrazito odbojno djelovanje na ljude i domaće životinje, ali ga glodari rado konzumiraju.

​U cilju obezbjeđenja visoke sigurnosti u primjeni sredstava za deratizaciju, Sanacija 3D d.o.o. koristi ove rodenticide pomiješane sa gorkom tvari, koja trenutno kod eventualnih zadesnih uzimanja preparata, izaziva neprijatan okus i automatski nagon na povraćanje.

Naime, radi se o raticidima koji pored ostalih aktivnih ingridijenata II generacije  (BROMADILON, BRODIFACOUM ) sadrže i hemijsku supstancu (NAJGORČA SUPSTANCA IKADA OTKRIVENA ZA ČOVJEKA).

​Gorka tvar u dodiru sa pljuvačnim žlijezdama konzumenta, izaziva automatski nagon za povraćanjem i na taj način onemogućava bilo kakvu mogućnost trovanja ljudi, a u isto vrijeme 100 % je djelotvoran kod svih vrsta glodara, jer oni nisu u mogućnosti otkriti tu supstancu.

PODIJELI:
TAGOVI: deratizacija sanacija 3d

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija