Stanovi d.o.o. Bihać: Za udobnost življenja

23.06.2014 13:12:00

Ideja o osnivanju društva Stanovi d.o.o. je nastala 2007.godine, a ideja je ostvarena u proljeće 2008.godine kad je registrovano društvo s ograničenom odgovornošću StanoviI Bihać.

Ideja o osnivanju društva Stanovi d.o.o. je nastala 2007.godine, a ideja je ostvarena u proljeće 2008.godine kad je registrovano društvo s ograničenom odgovornošću Stanovi Bihać.

Polovinom 2008. godine dobijena je građevinska dozvola za stambeni objekt CB1 koji se sastoji iz 2 Lamele sa po 2 Ulaza (Ukupno 4 Ulaza) , spratnosti Sut + P + 4. Stambeni objekt se sastoji od  80 stambenih jedinica i ukupno 4.500 m2 prodajne površine.

Krajem 2009. godine uspješno je završen taj projekat te su rasprodane sve stambene jedinice do kraja 2011. godine.

U istoj 2009. godini investiraju u zemljište na susjednim parcelama čime  je zatvoren investicijski ciklus i čime su osigurali viziju za početak pripreme i realizacije projekata Stambeno-poslovni objekt  CB2 sa podzemnom garažom koji leži na cca 5500 m2 zemljišta i za Stambeno-poslovni objekt CB3 sa podzemnom garažom koji zauzima površinu od cca 4600 m2.

Krajem 2010.godine dobijaju građevinsku dozvolu te počinju izgradnju Stambeno-poslovnog objekta CB-2 sa podzemnom garažom. Radi se konkretno o stambeno poslovnom objektu sa pripadajućim kompleksima podzemnih garaža.  Stambeno-poslovni objekt CB2 se sastoji od 3 Lamele od kojih:

- Lamela 3 sa 36 stambenih jedinica ukupne neto površine cca 2050 m2 te poslovnim prostorom površine cca 490 m2,

- Lamela 2 sa 42 stambene jedinice ukupne neto površine cca 2100 m2 te poslovnim prostorom površine cca 350 m2,

- Lamela 1 sa 42 stambene jedinice ukupne neto površine cca 2100 m2 te poslovnim prostorom površine cca 490 m2,

Tj. ukupno 6.250 m2 stambenih i cca 1330 m2 prodajnih poslovnih prostora te 48 podzemnih parking mjesta.

Krajem 2012. godine je završen kompletno Stambeno-poslovni objekt CB2  sa ukupno 120 stambenih jedinica i 15 poslovnih prostora .

U 2013. godini započinju investiciju za izgradnju Stambeno-poslovnog objekta CB3 sa 96 stambenih jedinica ili cca 4300 m2 prodajnih te cca 300 m2 poslovnih prostora, spratnosti Sut+P+6+Pk , a čiji završetak radova je planiran krajem 2014. godine.

Već u startu Stanovi d.o.o. nudi vrhunsku opremljenost stanova: prvoklasne pločice, vrhunska sanitarija, protuprovalna vrata, vrhunske utičnice i prekidači, ugrađena instalacija za kablovsku televiziju i internet te telefonske instalacije. Stambena zgrada je opremljena sa tri savremena lifta. Liftovi su u funkciji od podzemnih etaža, gdje su ostave i gdje postoji mogućnost komunikacije sa garažama pa sve do vrha zgrade.

Objekat je opremljen sa sistemom inferfona za svaki stan za otvaranje fasadnih ulaznih vrata. Kod ulaza su smješteni poštanski sandučići. Unutrašnji zidovi su od opeke ili betona. Zidovi između susjednih stanova kao i zidovi do stubišta i liftovskog okna su dodatno zvučno izolovani. Zidovi sanitarnih čvorova se oblažu keramikom I klase u punoj visini. Podovi u stambenim prostorima se izvode sa svim potrebnim zvučnim i termo izolacijama, betonskom plivajućom podlogom, a završni sloj je keramika I klase (hodnik, kuhinja, kupatilo, WC i lođe), te bambusov parket I klase (dnevni boravak, trpezarija, degažman i sve sobe).

Vrata na ulazima u stanove su protivprovalna, dok su sva unutarnja vrata drvena obrađena bukovim ili hrastovim furnirom bojenim mat lakom i sa standardnim okovom, a vrata dnevnog boravka su polustaklena.

Vanjski otvori su od petokomornih PVC profila, ostakljeni Low E staklom ili stakloniske emisije  tj. smanjuje se propusnost štetnih IR zraka, a propušta sunčevu svjetlost te zadržava toplinu unutar stana.  Vodovodne i kanalizacione instalacije su završno razvedene po svim kuhinjama i mokrim čvorovima (sa ugrađenim WC školjkama i ispirnim vodokotlićima, umivaonicima, tuš kadama sa kabinama, slavinama i baterijama te bojlerom). Svaki stambeni prostor ima odvojen vodomjer za mjerenje utroška vode.

U prostoru je obezbjeđen glavni dovodni kabl od glavnog razvodnog ormara. Kabl završava u razvodnoj tabli, od koje se vodi razvod do svih potrošača unutar stambenog prostora (jaka i slaba struja), sa svim prekidačima, utičnicama i sijaličnim grlima sa sijalicom. Rasvjetna tijela postavljena su u zajedničkim prostorima (ulazni hol, stepeništa), te balkonu, hodniku, kupatilu i WC-u.

Telefonska instalacija je dovedena u prostor na predviđeno mjesto, odnosno obezbjeđene su telefonske linije, a kupac je obavezan zatražiti priključenje i obezbjediti brojeve. Svaka stambena jedinica je obezbjeđena razvodom etažnog grijanja sa mogućnošću prikopčavanja na kolektivno grijanje (centralna kontlovnica).

Opšav, horizontalni i vertikalni oluci su od plastificiranog čeličnoga lima. Krov će biti od pokrovne cigle najsuvremenije marke. Ulazni-stepenišni prostori su sa završno obrađenim i obojenim zidovima, keramikom popločanim stepenicama i podestima i metalnom ogradom sa rukohvatom.

Vanjski betonski i ciglarski zidovi su obloženi obojenom termičkom fasadom debljine 10 cm, a fasadna ulazna vrata su od eloksiranog aluminija sa izo staklima, mehanizmom za samozatvaranje i električnom bravom.

Što se tiče kvadrature stanova nude Vam izbor od 26 do 127 m2.

Objekat ima predispozicije koje garantuju visok stepen energetske efikasnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo