Grizelj nudi prekidanje "epidemiološkog lanca"

11.05.2021 08:42:55
Grizelj nudi prekidanje 'epidemiološkog lanca'

GRIZELJ nudi svu logistiku u prekidanju "epidemiološkog lanca".

Štetni mikrobi dospijevaju u organizam uglavnom putem zraka,hrane, vode, kontakt sa ljudima ili kućnim ljubimcima i putem kontaminiranog prostora i ambijenta boravka. Oni su stalno prisutni te ih šire prijenosnici kao što je zrak, kontakti ruku,  odjeća itd. Tim se mikrobima možemo zaraziti primjerice dodirivanjem zaražene površine, a zatim dodirivanjem usta, nosa ili očiju, ili unosom hrane kontaminirane prilikom pripreme kontaminiranim rukama. To je poznato kao "epidemiološki lanac".  Sve karike u lancu moraju biti prisutne kako bi se infekcija mogla širiti. Stoga, prekinemo li jednu kariku u lancu, sprječavamo širenje infekcije - epidemije.

Korektna ventilacija zatvorenih prostora (filtriranim zrakom),  dezinfekcija;  zraka, kontaktnih površina, visoke higijenske navike pranje ruku sapunom,  su kvalitetna  garancija za  prekid "epidemiološkog lanca"  i sprečavanje širenje štetnih mikroba.

GRIZELJ nudi svu logistiku u prekidanju "epidemiološkog lanca" od;  edukacije,  opremom tako i dezinfekcionim jedinstvenim namjenskim sredstvom za grupe virusa među kojima se nalaze i sojevi coronavirusa.

Korektno filtriranje zraka sa specijalno namjenskim HEPA i ULPA  filterima, ionizacijskim filterima i UVC lampama na točno  potrebnoj frekvenciji za dezinfekciju zraka vrši eliminaciju sojeva  coronavirusa. 

Antivirin®plus je namjensko dezinfekciono sredstvo za viruse među kojima se nalaze i sojevi coronavirusa, klinički ispitano, dokazano u renomiranim Institutima i dozvoljeno  od Federalnog ministarstva zdravlja za korištenje, proizvod GRIZELJ Sarajevo.

Korektnim i redovnim zamagljivanjem  namjenskim dezinfekcionim sredstvom  zatvorenih  prostora gdje se boravi  nebitno kraće ili duže; taxi vozila, osobna vozila, autobusi, tramvaji, trolejbusi, aerodromi, avioni, javne ustanove; ambulante, zdravstvene i farmaceutske prostorije,  obdaništa, škole,  fakulteti, sportske dvorane, svi  ugostiteljsko - turističkih objekti  i javnih prostora; banke, svi oblici trgovina, frizerski saloni, fitnes, SPA centri,  bazeni, vjerski objekti, i.t.d. direktno se prekida "epidemiološki lanac".

Korištenjem korektno adekvatnih mjera prevencije rizik od zaraze svodi se na minimum, efikasnim prekidanjem "epidemiološkog lanca" i najkvalitetnije štiti zdravlje ljudi.   

S obzirom da se sprema sezona korištenja klima uređaja od auta, stanova do ugostiteljskih i poslovnih trgovačkih centara sa velikim klima sistemima preporuka je da se izvrši korektno servisiranje i zamjena filter uložaka  kao i dezinfekcija ventilacionih kanala, difuzora, ventilacionih žaluzina,  a sve sa namjenskim dezinfekcionim sredstvom za grupe virusa među kojima se nalaze i  sojevi coronavirusa.

 

PODIJELI:
TAGOVI: Grizelj epidemiološki lanac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo