Gazi Husrev-begova džamija zaštitila prostorije najnovijom ZOONO® tehnologijom

19.07.2021 15:11:50

U SUSRET KURBAN-BAJRAMU, GAZI HUSREV-BEGOVA DŽAMIJA U SARAJEVU ZAŠTIĆENA OD VIRUSA I BAKTERIJA SA NAJNOVIJOM ZOONO® TEHNOLOGIJOM

U susret najvećem muslimanskom prazniku, Kurban-bajramu, Islamska zajednica u BiH je zaštitila unutrašnjost i prateće prostorije Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu od virusa i bakterija sa najnovijom ZOONO® tehnologijom. Na taj način se pridružila svjetskim organizacijama i kompanijama koji koristeći ovu tehnologiju štite svoje klijente, uposlene i članove. Između ostalih ZOONO® tehnologiju koriste Microsoft, Boeing, Amazon, Univerzitet Oxford, kao i mnoge druge renomirane svjetske kompanije i organizacije.

Još 2020. godine, Federalna uprava za inspekcijske poslove, a povodom organizacije klanja kurbana i poštivanja zakonskih obaveza, dala je preporuku za korištenje ZOONO® sredstava za antimikrobnu zaštitu ruku, alata i površina ističući kako je riječ o efikasnim preparatima na bazi nano čestica, koji posjeduju halal certifikat i odobrenje najzahtjevnijih certifikacijskih kuća u svijetu.

 Već drugu godinu zaredom, pandemija COVID-19 otežava i vjerskim institucijama i vjernicima obavljanje propisanih dužnosti, sa posebnim akcentom na visok rizik korištenja objekata koji imaju visoku frekvenciju protoka i okupljanja ljudi. Ove godine, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je zaštitila unutrašnjost jedne od najvećih i najfrekventnijih džamija na Balkanu, Gazi Husrev-begovu džamiju, koja će biti centar okupljanja mnogih vjernika na dan Kurban-bajrama. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i okupljanje velikog broja ljudi, Islamska zajednica je odlučila koristiti provjerenu i inovativnu tehnologiju ZOONO® koja je ujedno i Halal certifikovana, te pruža produženu zaštitu do 30 dana nakon nanošenja.

ZOONO®  je antimikrobiološka formula koja pruža zaštitu od bakterija, virusa i gljivica sa 99,99% efikasnosti. Nakon nanošenja posebnom mašinom za hladno zamagljivanje prateći specijalizovane protokole, formira se antimikrobni sloj sadržan od mreže mikroskopskih iglica koji se čvrsto veže za površinu. Antimikrobni sloj privlači i eliminiše patogene mehaničkim procesom. ZOONO® antimikrobni sloj je postojan do 30 dana unutar kojih eliminiše sve patogene koji dođu u dodir sa površinom sa jednakom efikasnošću kao nakon nanošenja. U konkretnom slučaju, ZOONO® sprečava kontaminaciju površina i širenje infekcije kada te površine koristi veći broj ljudi.

ZOONO® formula je potpuno sigurna za ljude obzirom da je na bazi vode, bez alkohola i štetnih supstanci. Efikasnost protiv patogena je potvrđena sa preko 150 laboratorijskih testova širom svijeta, a usklađen je i sa svjetskim regulativama i standardima poput EN13697, EN14476, EN1276, EN1650.

Posebno nam je zadovoljstvo doprinijeti sigurnosti svih vjernika koji će na dan Kurban-bajrama obavljati svoje vjerske dužnosti u prostorijama Gazi husrev-begove džamije uz najnapredniju i provjerenu zaštitu.

Ovu priliku koristimo da svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti poželimo Bajram Šerif Mubarek Olsun.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo