Straaaašno dobra ponuda u Bingu za Noć vještica!

22.10.2021 08:34:00

Straaaašno dobra ponuda vas čeka u Bingu, jer bez strašnih ili smiješnih kostima i slatkiša Halloween ne može proći!

Spremni za Noć vještica?

Mi jesmo!

Straaaašno dobra ponuda vas čeka u Bingu, jer bez strašnih ili smiješnih kostima i slatkiša Halloween ne može proći!

Ponuda vrijedi u periodu od 21. do 31. oktobra.

Savjeti za "strašnu" bundevu

Noć vještica je pred vratima. Za tu se priliku u mnogim domaćinstvima izdubljuju i rezbare „strašne" bundeve, u njih se stave svjećice te se stavljaju ispred vrata, na balkone ili terase. Tome se osobito vesele djeca - jer nema granica za njihovu kreativnost.

Postoji nekoliko stvari na koje treba pripaziti kod rezbarenja bundeve. Kao prvo, važan je odabir prave sorte bundeve. Doduše, gotovo svaka sorta bundeve može se pretvoriti u zastrašujuću svjetiljku, ali hokkaido ili butternut bundeve radije iskoriste za neko fino jelo. A i bundeve koje možeš kupiti za ukras jeftinije su.

Ne može se svaka bundeva dobro rezati. Dobar trik za testiranje koliko je debela bundeva je vrlo jednostavan: podigni je. Što je bundeva teža, deblja je i teže ju je rezati. Pazi da ima čvrstu koru, odnosno da nema mekanih ili oštećenih dijelova.

Naravno da bi izrezbarena i izdubljena bundeva trebala trajati što je duže moguće i za to ima nekoliko trikova. Kad je izdubiš te izrezbariš, „operi" je ocatom. To će ubiti bakterije koje su zadužene za truljenje. Još jedan trik: posprejaj bundevu iznutra i izvana lakom za kosu - duže će trajati.

Također uključite Vašu dječicu u kreiranju Halloween ambijenta unutar doma.

Djeca iz svake nove situacije u kojoj se nađu nešto nauče i zato ih nikada nemojte izostavljati iz različitih kućnih aktivnosti, bez obzira radi li se o pospremanju, kuhanju ili izradi i odabiru kostima za maškare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo