Prva GMP akreditovana porodična banka matičnih ćelija

29.08.2014 12:53:18
Prva GMP akreditovana porodična banka matičnih ćelija

GMP certifikat je najviši medicinski standard u svijetu, te osigurava da se svaki uzorak iz pupčane vrpce obrađuje pod istim zahtjevima kvaliteta.

Vita 34 je prva privatna banka matičnih ćelija koja je za obradu i skladištenje dobila potvrdu rada po osnovu strogog GMP standarda, koji je dokaz da se sprovodi najstrožija kontrola kvalitete procesa obrade, krioprezervacije, kao i pripreme matičnih ćelija za eventualnu upotrebu i to po standardima EU direktive. Pored ostalih certifikata, Vita 34 ima odobrenje od Paul Ehrlich Instituta, koji je institucija Federalne Republike Njemačke. Ova institucija izvještava Federalno ministarstvo zdravlja, a nadležnost ove institucije je kao i FDA u SAD-u.

GMP certifikat je najviši medicinski standard u svijetu, te osigurava da se svaki uzorak iz pupčane vrpce obrađuje pod istim zahtjevima kvaliteta. Obrada krvi se vrši u specijalno zaštićenim sterilnim prostorijama, gdje se neprekidno vrši nadzor, a pristup prostorijama je strogo ograničen. Svi laboratorijski materijali se, također, provjeravu prije korištenja, kako bi se izbjegli negativni uticaji na matične ćelije.

Bio Save je ekskluzivni i ovlašteni partner Vita 34 – prve porodične banke matičnih ćelija u Evropi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo