AMMANN NOVI BRAND U PONUDI U BiH - (PRVI) NOV asfaltni finišer AMMANN stigao u Zenicu

03.11.2021 10:43:17

Dobre vijesti stižu nam iz Zenice: (PRVI) NOV asfaltni finišer AMMANN stigao u Zenicu

Kompanija KOMGRAD-ZE d.o.o. iz Zenice kupovinom NOVIH mašina u prethodnom mjesecu obogatila je svoj postojeći vozni park sa tri NOVE savremene mašine i to:

  • AMMANN tandem valjak AV 110 X
  • AMMANN asfaltni finišer AFW 700-3
  • AMMANN vibroploča AFP 1540

Zeničanin i voditelj programa AMMANN za BiH, gosp. Nermin Hakanović pojasnio je da se radi o novim savremenim mašinama koje se koriste u oblasti niskogradnje - izgradnje putne infrastrukture. Grupacija AMMANN osnovana je davne 1869. sa sjedištem u Švicarskoj, a u 152 godine postojanja bilježi brojne inovacije u polju proizvodnje savremenih mašina koje se koriste za izgradnju puteva (asfaltne baze, betonare, finišeri, valjci za asfalt, tamponski valjci i dr.). 

AMMANN grupacija ima proizvodne pogone širom svijeta a u EU proizvode asfaltne finišere i sitnu vibro opremu (Njemačka), te vibro valjke (kompaktore / tamponske valjke, asfaltne tandem valjke i kombi valjke) u R.Češka u gradu "Novo Mesto nad Metuji" (mali gradić na granici sa Poljskom koji ima jako bogatu tradiciju u proizvodnji vibro valjaka – bivši "Stavostroj").

NOVI BREND U PONUDI U BIH AMMANN

Švicarska preciznost + poznati Njemački kvalitet = GARANCIJA  kvaliteta.

Kompanija TEIKOM BH d.o.o. Sarajevo je jedini ovlašteni distributer AMMANN za BiH od 2018.

TEIKOM BH d.o.o. Sarajevo u ponudi ima i drugih modela valjaka za više informacija kontaktirajte: (Prodaja: AMMANN program – 061 202 286)

Nakon isporuke mašina organizovana je teoretska i praktična obuka za upravljanje i održavanje operativaca mašina KOMGRAD-ZE a sve u saradnji sa gosp. Gianluca Gamberini (AMMANN specialista za finišere), te tehničkom i servisnom podrškom kompanije TEIKOM BH d.o.o.Sarajevo.

Već 20.10.2021. izvršeno je u probno puštanje u rad novog AMMANN asfaltnog finišera AFW700-3  na projektu asfaltiranja dionice puta ukupne dužine 1140 m (Gornjozenička, Trgovišće-Mokušnice, Grad Zenica) a koji je izvela kompanija KOMGRAD-ZE d.o.o. Zenica.

"Ovim dodatnim pojačanjem kompanija KOMGRAD ZE d.o.o. Zenica dodatno ojačava kapacitete za izvođenje radova kako na području grada Zenice, tako i na drugim gradilištima i gradovima širom BiH", istakao je Muhamed Šibonjić, direktor kompanije KOMGRAD ZE d.o.o. iz Zenice

Podsjećamo, kompanija KOMGRAD-ZE d.o.o. je članica grupacije ALMY Transport d.o.o. Zenica.

"Naši operativci su se brzo adaptirali na nove  mašine i jako smo zadovoljni performansama AMMANN mašina i dosadašnjom saradnjom", ističe Refik Begić, jedan od vlasnika grupacije ALMY Transport d.o.o. Zenica.

Zadovoljstvo nisu krili ni stanovnici Zenice jer su uz novi finišer dobili i novoasfaltiranu cestu.

Dodatna zanimljivost je da se radilo o PRVOM NOVOM isporučenom asfaltnom finišeru na području BiH koji je isporučila kompanija TEIKOM BH d.o.o. Sarajevo

Podsjećamo, TEIKOM BH d.o.o. Sarajevo je jedini licencirani i ovlašteni distributer za prodaju originalnih rezervnih dijelova, mašina i pružanje servisnih usluga za BIH programa AMMANN.

PRODAJA: Ademir (062/948-855) i Zoran (065/564-313)

DIJELOVI: Dragana (062/340-432) i Adnan (062/783-151) i Igor (065/435-618)

SERVIS: Irvin (061/896-103)

Sve dodatne informacije u vezi AMMANN programa možete dobiti na: (061/ 202-286 ) Nermin, Voditelj AMMANN BiH

SPECIJALNA PONUDA AMMANN VALJAKA

 

Održavanje i izradnja cesta u Gradu Zenica

Ukratko o KOMGRAD-Ze d.o.o. i Grad Zenica

KOMGRAD-Ze d.o.o. je privredno društvo u mješovitoj svojini, osnovano 25.10.2011. godine ugovorom o osnivanju privrednog društva izmedju općine Zenica i privrednog društva ALMY Transport d.o.o. Zenica. Opšti cilj ugovornih strana je osnivanje privrednog drustva u mješovitoj svojini u oblasti niskogradnje i srodnih djelatnosti radi efikasnijeg održavanja i zaštite komunalne infrastrukture, a filozofija partnerstva je primjena strateškog razvoja sa ciljem ostvarenja dugogodišnjeg rasta zajedničke kompanije.

Kvalitet izvršenih radova i usluga, kvalitetan menadžment, fer i prema klijentima i poslovnim partnerima, učinili su nas prepoznatljivim na širem BiH tržištu.

Pretežna djelatnost je gradnja cesta i autocesta, pored toga Društvo se bavi isvim ostalim djelatnostima vezanim za poslove niskogradnje, sanacije oštećenja puta, zimsko održavanje puteva i transportom roba.

ZA NAŠU BOLJU BUĐUĆNOST - GRADIMO ZAJEDNO

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo