Zimet: Odložite stari elektronički otpad i time doprinesite zaštiti okoliša

03.09.2014 15:36:44
Zimet: Odložite stari elektronički otpad i time doprinesite zaštiti okoliša

Danas se kompjuteri, televizori, monitori, smart telefoni i dr. zahvaljujući konstantnim tehnološkim novitetima i brzom razvoju mnogo češće zamjenjuju novima. Stare uređaje je u tome potrebno adekvatno i stručno odložiti.

Ranije su se električni uređaji koristili dugi niz godina, najčešće sve dok nisu u potpunosti zastarjeli i novijim modelom zamijenjeni. Danas se kompjuteri, televizori, monitori, smart telefoni i dr. zahvaljujući konstantnim tehnološkim novitetima i brzom razvoju mnogo češće zamjenjuju novima. Stare uređaje je u tome potrebno adekvatno i stručno odložiti.

Pravilno odlaganje

Danas se veliki dio elektro-otpada izvozi u zemlje koje se nalaze u razvoju, kako bi se tamo odložio pod najprostijim i neadekvatnim uvjetima. Ovako postupanje predstavlja veliki teret ne samo za okoliš nego i za ljude koji tamo dnevno dolaze u dodir sa ponekad veoma opasnim i štetnim materijama. Sa firmom Zimet d.o.o. možete biti sigurni da svoj elektro-otpad odlažete adekvatno i bez negativnih posljedica za čovjeka i njegov okoliš.

"Ako zajedno sa nama želite odložiti stari električni-elektronički otpad i time doprinijeti zaštiti okoliša, kontaktirajte nas. Za veće količine, mi ćemo organizirati besplatno preuzimanje od strane naše kurirske službe", ističu iz Zimet-a.

Inače, Zimet d.o.o. je firma koja se bavi zbrinjavanjem i razlaganjem električnog- i elektroničkog otpada u Bosni i Hercegovini. Vlasnici firme su gospodin Antonio Zilli iz Italije i kompanija Depocom GmbH iz Njemačke, koji su stručnjaci u sektoru zbrinjavanja električnog- i elektroničkog otpada, kao i opremanja velikih kompanija sa svom potrebnom elektronikom u IT- oblasti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo