Novo u Baupartneru: Armiranobetonske montažne konstrukcije

28.10.2014 08:17:52
Novo u Baupartneru: Armiranobetonske montažne konstrukcije
OTVORI GALERIJU

Baupartner je u protekle tri godine prisutan na tržištu kao izvođač industrijskih objekata po sistemu ključ u ruke.

Baupartner je u protekle tri godine prisutan na tržištu kao izvođač industrijskih objekata po sistemu ključ u ruke. Početkom ove godine na osnovu zahtjeva kupaca prepoznali su potrebu da počnu sa proizvodnjom vlastite armiranobetonske konstrukcije. Kako kadar Baupartnera ima veliko iskustvo u ovoj proizvodnji od ideje do realizacije bila su potrebna tri mjeseca veoma napornog rada na projektovanju i izradi kalupa za proizvodnju armiranobetonske konstrukcije. Za jedan mjesec su uspjeli da proizvedu i montiraju dva objekta u Brams – Natura Bijeljina i Hidraulika Flex Laktaši . Kvaliteta proizvoda koju prije svega odlikuje veoma visok vizuelni izgled i jednolikost boje betona u kombinaciji sa visoko profesionalnim odnosom prema kupcima u ispunjavanju ugovornih obaveza su im za kratko vrijeme donijela nove ugovore Borton Banja Luka površine 1.350,00 m2, Rama Glas Sarajevo površine 8.150,00 m2 te Maxi Orašje površine 1.850,00 m2

Hidraulika-Flex Laktaši

Objekat Hidraulika-Flex Laktaši je urađen po sistemu izrade projekta i izvođenje svih radova po sistemu ključ u ruke. Objekat je izveden u rekordnom roku od 48 dana i pored činjenice da se isti izvodio u ovogodišnjem kišnom razdoblju i periodu avgustovskih poplava.

"Ono što je jako bitno napomenuti da je ovo drugi objekat koji izvodimo za firmu Hidraulika Flex i da je njihova saradnja nastavljena na projektu Termolektrane Stanari", navode iz Baupartnera.

Pored toga, za firmu  Brams Sarajevo koja posluje u okviru grupacije Adriatic Grupa izvršili su rekonstrukciju dva proizvodna objekta i dogradnju treće faze koja je bila neophodna za kompletiranje proizvodnog ciklusa jedne kvalitetne proizvodnje kiselih krastavaca – Brend Natura i raznih vrsta konzerviranog povrća i voća u Bijeljini. 

"Firma Baupartner je izradila projektnu dokumentaciju i izvela građevinsko zanatske radove na cijelom kompleksu za manje od 100 dana. U oktobru mjesecu je izvršeno svečano otvorenje objekta na kojem je dogovoren nastavak saradnje na budućim projektima ove grupacije", kažu za eKapija.ba.

Čelične konstrukcije

Pored proizvodnje armiranobetonske konstrukcije u proteklom periodu su povećali kapacitete za proizvodnju čelične konstrukcije čiji mjesečni kapacitet iznosi 80 tona  lake do 120 tona teške čelične konstrukcije . U proizvodnom programu se mogu proizvoditi čelične konstrukcije svih vrsta objekata od proizvodnih do prodajnih, zatim sistemi podkonstrukcija za fasade, nadstrešnice, ograde, kapije i konačno čelične konstrukcije bukobrana na autoputevima. Sva proizvodnja čeličnih konstrukcija se obavlja sa kvalitenom radnom snagom u savremenom tek završenom proizvodnom objektu u Lukavcu u kojem posjeduju svu potrebnu opremu od antikorozione zaštite, sječenje, zavarivanja i bojenja konstrukcije. Ono što je bitno napomenuti jeste da posjeduju i autodizalicu i profesionalne ekipe za montažu konstrukcija.

U mjesecu avgustu su za nepunih 20 dana proizveli i namontirali 100 tona čelične konstrukcije za zidove za zaštitu od buke na dionici auto puta Vlakovo Tarčin .

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo