Najljepše pismo 2023

Počelo je 52. takmičenje za najljepše pismo, učestvujte i osvojite vrijedne nagrade

27.02.2023 13:39:34
Najljepše pismo

Osvojite mobitele, novčane nagrade (500, 300 i 200 KM), bežične slušalice i poklone iznenađenja

Počelo je 52. Takmičenje u pisanju pisama za mlade ljude za 2023. godinu. Učestvujte u ovom značajnom takmičenju i osvojite vrijedne nagrade, a ujedno iskoristite i priliku da se družite sa osnovcima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Svjetski poštanski savez (UPU) je za ovogodišnje 52. Takmičenje izabrao temu:

"Zamisli da si super junak i tvoja je misija učiniti ceste širom svijeta sigurnijima za djecu. Napiši pismo nekome i objasni koje bi ti super moći bile potrebne u postizanju misije."

Organizatori takmičenja za BiH su tri javna poštanska operatera: "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo, Pošte Srpske a.d. Banja Luka i Hrvatska pošta d.o.o Mostar. Ovogodišnji domaćin državnog takmičenja je BH Pošta.

Stručni žiri će i ove godine izabrati najljepše pismo koje će predstavljati našu državu na svjetskom takmičenju, te još devet radova za nagrade i najkreativnije pismo.

Za pobjednika takmičenja i ostale učenike, čija pisma uđu u najužu konkurenciju, osigurane su vrijedne nagrade i to: tri mobilna telefona za prva tri mjesta kao i novčane nagrade od 500, 300 i 200 KM, te pokloni iznenađenja, dok će ostali autori biti nagrađeni sa bežičnim slušalicama i poklonima iznenađenja. Nagrade od po 100 KM dobit će i nastavnici maternjeg jezika troje prvoplasiranih učenika.

Takmičenje traje do 31. marta 2023. godine do kada se pisma mogu slati poštanskim operaterima u BiH, dok će se izbor najljepšeg pisma održati u aprilu 2023. godine o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.

Manifestacija dodjele nagrada održat će se u Sarajevu u oktobru 2023. godine u povodu obilježavanja 9. oktobra, Svjetskog dana pošte.

Ovom prilikom JP BH POŠTA poziva sve osnovne škole u BiH i osnovce da uzmu učešće u ovom takmičenju koje se tradicionalno provodi u našoj državi, u organizaciji tri javna bh. poštanska operatera.

U nastavku Propozicije takmičenja koje je propisao UPU, a koje svi učesnici trebaju ispoštovati.

Propozicije takmičenja pročitajte klikom na fotografiju ispod:

 

PODIJELI:
TAGOVI: JP BH POŠTA vrijedne nagrade

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo