ITG ekspanzioni sistemi (ES...) nove generacije

22.12.2014 14:42:06
ITG ekspanzioni sistemi (ES...) nove generacije

Kroz dugogodišnje iskustvo i tradiciju u razvoju i proizvodnji termoenergetske opreme kompanija Grizelj je razvila i nudimo tržištu nove ekspanzione sisteme (ES...) za održavanje tlaka u sistemima grijanja i hlađenja

Kroz dugogodišnje iskustvo i tradiciju u razvoju i proizvodnji termoenergetske opreme kompanija ITG je razvila i nudi tržištu nove ekspanzione sisteme (ES...) za održavanje tlaka u sistemima grijanja i hlađenja, gdje je voda medij, za kapacitete  instalacija od 350 kW do 30 MW u 11 veličina, radnog tlaka do 6 bar, na zahtjev do 10 bar,  u dvije kategorije ≤ 105 °C  i > 105 °C.

Kao dugogodišnji proizvođač ekspanzionih modula pod oznakom EM ... koji rade u sistemima instalacija  grijanja i hlađenja s otvorenom posudom, novo razvijeni ekspanzioni sistemi pod oznakom ES... rade sa zatvorenom posudom.

Tehnološku vodu koja ima svoju energetsku, ekonomsku i ekološku vrijednost u instalacijama grijanja i hlađenja treba zaštititi od kontakta sa zrakom (kisikom) kako bi spriječili postupak oksidacije vode a time i  koroziju u energetskim postrojenjima, opremi  i instalacijama s vodene strana čime se isključuje nepotreban gubitak vode kao i potreba za inhibitorima korozije koji koštaju i nisu uvijek ekološki prihvatljivi.

"Naše znanje, iskustvo, dugogodišnja tradicija su garancija kvaliteta uz selektivnu primjenu tehničkih EU normi  kao i  EN ISO 9001 sistem upravljanja kvalitetom, EN ISO 14001 sistem upravljanja okolišom, koje primjenjujemo integralno od 1998 god.  kao i EN  ISO 50001 sistem upravljanja energijom", izjavio nam je Tin Grizelj manager kvaliteta, certificirani auditor od TÜV NORD iz Essena.   

Novi EKSPANZIONI SISTEMI tip ES… proizvode za radnu temperaturu > 105 °C i  tako zadovoljavamo TRD 604 dio 2 i DIN EN 12828 (DIN 4751), DIN 12952 i DIN 12953 i nadzor nad sistemom od 72 sata, jer je uređaj opremljen sa svom potrebnom opremom za potpuno automatski siguran rad.

"Do danas imamo proizvedeno i instalirano 120 ekspanzionih postrojenja kako u BiH  tako i u inozemstvu sve do Astane u Kazahstanu, a naj veći proizvedeni sistem kapaciteta instalacije je 24 MW na objektu Sunčani breg u Prištini", komentira Teo Grizelj, direktor privrednog društva ITG Sarajevo. 

Ekspanzioni sistemi ES ... su u funkciji energetike korektnim održavanjem tlaka u instalacijama i ekologije time da su isključene mogućnosti stvaranja korozije, gubitka tehnološke vode i korektna zaštita postrojenja, opreme i instalacija  od korozije.

S obzirom da su postrojenja, oprema i instalacija izrađena od metala: željeza, bakra, mesinga, bronze, aluminija koji su podložni oksidaciji – koroziji kada su u kontaktu sa vodom, što ima za posljedicu smanjenje vijeka eksploatacije te mogućnost određene koncentracije otpadnih metala u vodi kod  dreniranja prema recipijentu što ekološki nije prihvatljivo.

Ekspanzioni sistemi ES ... su energetski, ekonomski, funkcionalno, napredno, kreativno i superiorno razvijene tehnike uz zaštitu od korozije s vodene strane u postrojenjima, opremi i instalacijama koja nastaje aeracijom (kontakt vode s atmosferom (kisikom)).

PODIJELI:
TAGOVI: itg grizelj sarajevo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo