Tradicionalno slobodan dan

Addiko Bank Sarajevo petu godinu zaredom učestvuje u najvažnijem danu djece zaposlenika!

01.09.2023 09:43:57
addiko bank slobodan dan za zaposlenike

Za prvačiće, ali i svu ostalu djecu zaposlenika uzrasta od četiri do dvanaest godina organizovan je Addiko porodični dan u Sarajevu i Mostaru.

Organizovane brojne aktivnosti za izvrstan početak nove školske godine: tradicionalno slobodan dan za zaposlenike čija djeca polaze u prvi razred osnovne škole, ruksaci i kompletan školski pribor za prvačiće, održan i porodični dan u prostorijama Banke u Sarajevu i Mostaru za djecu uzrasta od četiri do dvanaest godina.

Addiko Bank Sarajevo i ove godine tradicionalno je ispratila prvačiće u školske klupe. Za djecu zaposlenika koja polaze u prvi razred, omogućeni su ruksaci i kompletan školski pribor, a za njihove roditelje, slobodan dan uz plaćeno odsustvo, kako bi jedan od najvažnijih dana u životu svoje djece proveli zajedno.

Za prvačiće, ali i svu ostalu djecu zaposlenika uzrasta od četiri do dvanaest godina organizovan je Addiko porodični dan u Sarajevu i Mostaru. Mališani su posjetili radna mjesta svojih roditelja, upoznali se sa bankarskim poslovanjem i učestvovali u brojnim radionicama zajedno sa roditeljima i njihovim radnim kolegama.

Ove godine, pored kreativnih radionica organizovane su i radionice na temu ekologije. Djeca starijeg uzrasta imala su priliku upoznati se sa ESG principima. Sadnjom svoje prve sadnice i sami su doprinijeli unapređenju naše životne sredine. Za najmlađe učesnike omogućen je prigodan zabavni program i druženje.

"Praksu koja omogućava našim kolegama da se prvi dan škole u potpunosti posvete djeci i porodici nastavili smo i ove godine. Nastojimo biti fleksibilni, kako bi naši zaposlenici uspješno balansirali između poslovnog i privatnog života, što je iznimno važno za zdravlje zaposlenika, ali i kreiranje pozitivnog radnog okruženja. Zadovoljstvo nam je što nas na bankarskom tržištu prepoznaju po našoj autentičnoj korporativnoj kulturi, te što aktivnosti koje provodimo u dijelu employer brendinga motivišu i druge poslodavce da poduzimaju iste ili slične korake“, ističe Suzana Tihi-Babić, direktorica Sektora ljudskih resursa.

Addiko Bank Sarajevo tradicionalno bilježi odlične rezultate istraživanja angažiranosti zaposlenih, a iz Banke navode da je do kraja godine planiran niz aktivnosti koje će primarno biti usmjerene na povećanje zadovoljstva zaposlenika.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo