JP BH POŠTA

Paketske usluge dostupne korisnicima na svim šalterima BH Pošte radnim danima i subotom!

15.09.2023 10:02:45
Usluge prijema, prijenosa i uručenja paketa

Iskoristite veliki broj poslovnica BH Pošte širom BiH, te brzo i sigurno završite svoje obaveze slanja paketa!

Pod paketskim uslugama podrazumijevaju se usluge prijema, prijenosa i uručenja paketa adresiranih na određenog primaoca.

Paketske usluge, kao jedan od servisa koje nudi "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo, namijenjen je fizičkim i pravnim licima koja žele, da na kvalitetan i siguran način, pošalju robu i različite predmete primaocima u zemlji i inostranstvu.

Svi paketi u unutrašnjem saobraćaju/prometu moraju imati označenu vrijednost i s obzirom na vrijednost mogu biti: običan paket i paket s označenom vrijednosti – vrijednosni paket.

Običan paket, čija je označena vrijednost do 100,00 KM, prilikom predaje paketa, pošiljalac je dužan naznačiti vrijednost tog paketa na obrascu kojim isti predaje pošti na prijenos. Označena vrijednost ne može biti veća od stvarne vrijednosti sadržaja paketa.

Vrijednosni paket je paket čija vrijednost prelazi 100,00 KM, na kojem je pošiljalac, kao i na obrascu koji prati paket, obavezan naznačiti vrijednost paketa.

U međunarodnom poštanskom saobraćaju/prometu paketi se primaju samo za one zemlje koje to dozvoljavaju, sa maksimalnom visinom označene vrijednosti koje su te zemlje usvojile.

Saznajte više klikom na fotografiju ispod:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo