Glasajte online

Bistrička stanica u konkurenciji za najbolju fasadu Evrope

29.02.2024 12:24:43

Bistrička stanica, nacionalni spomenik BiH i objekat od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo, takmiči se za prestižnu nagradu "LifeChallenge"

Bistrička stanica, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i objekat od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo, takmiči se za prestižnu nagradu "LifeChallenge". Finalni događaj na kojem će se proglasiti najbolje Baumit fasade Evrope, bit će održan 23. maja 2024., u Ljubljani.

Početkom februara je počelo i glasanje putem interneta iz cijele Evrope. Objekat s najviše glasova osvojit će titulu pobjednika publike, a stručni žiri, kojeg čine renomirani evropski arhitekti, odabrat će pobjednike kategorija i konačnog nosioca "LifeChallenge" titule. Za Bistričku stanicu možete glasati na GLASAJ ZA BISTRIČKU STANICU

Objekti širom Evrope takmiče se u šest kategorija: Porodična kuća, Stambena zgrada, Javni objekat, Termička sanacija, Specijalna struktura, i Historijska sanacija u kojoj je i zgrada željezničke stanice Bistrik. Iz BiH na takmičenju učestvuje još sedam objekata. Ispod su nazivi svih objekata iz BiH i linkovi za internet glasanje.  

Iz BiH na takmičenju učestvuje ukupno osam objekata. U kategoriji Porodična kuća je Kuća Arifagić (Kozarac) GLASAJ, Stambena zgrada Winter park (Bjelašnica) GLASAJ i Vile Smuk (Bjelašnica) GLASAJ, u kategoriji Javni objekt su Kalima Resort (Mostar) GLASAJ, Hotel Nomad (Bjelašnica) GLASAJ i Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina (Sarajevo) GLASAJ, Termička sanacija Studentski dom (Sarajevo) GLASAJ, dok je u kategoriji Historijska sanacija Željeznička stanica Bistrik (Sarajevo) GLASAJ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo