Prijateljski odnos prema okolišu

MI-BOSPO obogatio svoj vozni park hibridnim vozilima!

08.04.2024 08:23:40

U okviru MI-BOSPO poslovanja brojne su aktivnosti i inicijative da se doprinese zaštiti okoliša

Zaštita okoliša je jedan od stubova misije MI-BOSPO-a i time predstavlja važan strateški pravac. U okviru MI-BOSPO poslovanja brojne su aktivnosti i inicijative da se doprinese zaštiti okoliša.

Nabavka ekološki prihvatljivih automobila, hibrida, predstavlja značajan korak za smanjenje CO2. Hibridna vozila imaju dva motora, te hibridna tehnologija samopunjenja znatno smanjuje emisiju štetnih gasova i potrošnju goriva.

"Svi koraci za zaštitu okoliša su značajni. MI-BOSPO želi unaprijediti svoje poslovanje u domenu zelene tranzicije i jedan od naših koraka u tom pravcu je i nabavka hibridnih vozila. U pitanju je hibrid Suzuki Swift. Naši zaposlenici će koristiti hibridna vozila u svom svakodnevnom radu i time će biti smanjena emisija štetnih gasova, a ovo će biti naš pravac i za budućnost." – izjavio je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO.

MI-BOSPO na mnogo načina pokazuje svoj prijateljski odnos prema okolišu koji obuhvata različite segmente poslovanja, a neki od primjera su korištenje energijski efikasnih električnih uređaja, upotreba LED rasvjete, reciklaža starog papira, učešće u ekološkim akcijama. MI-BOSPO uvijek nastoji da poveća svoj doprinos i učini više kada je u pitanju zaštita okoliša, a nabavka hibridnih automobila je svakako pozitivan korak u tom pravcu.

Nephodno je svakodnevno raditi na poboljšanjima po svim pitanjima koja se odnose na okoliš. Podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša, kao i primjena zelenih tehnologija, vodi ka smanjenju emisije štetnih gasova. MI-BOSPO će nastaviti i dalje primjenjivati metode koje su važne za zaštitu okoliša, i koje će pomoći da u još većoj mjeri smanji svoj karbonski otisak na planetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo