Odabrani pobjednici

Telemach fondacija odabrala pobjednike Programa regionalnih grantova za 2024. godinu

17.04.2024 10:46:16
Pobjednici trećeg ciklusa Programa regionalnih grantova Telemach fondacije

Od ukupno 110 prijava iz 25 gradova širom BiH, grant sredstva i mentorsku podršku za implementaciju projekata dobilo je 13 neprofitnih organizacija.

Nakon detaljne evaluacije i nekoliko krugova selekcije, provedenih u periodu od 19. marta do 15. aprila, odabrani su pobjednici trećeg ciklusa Programa regionalnih grantova Telemach fondacije. Od ukupno 110 prijava iz 25 gradova širom Bosne i Hercegovine, grant sredstva i mentorsku podršku za implementaciju projekata u lokalnim zajednicama dobilo je 13 neprofitnih organizacija. Lista pobjednika dostupna je na linku, a dolaze iz: Srpca, Doboj Istoka, Tomislavgrada, Livna, Konjica, Kaknja, Bileće, Domaljevca, Bratunca, Donje Lovnice, Čapljine, Lopara i okolnih naselja Zenice.

U skladu sa strategijom Programa regionalnih grantova, svi ovi projekti su posvećeni ostvarivanju dugoročnog pozitivnog utjecaja u području obrazovanja i zaštite okoliša u malim sredinama.

"Imali smo najveći broj prijava i najjaču konkurenciju do sada, što znači da Program regionalnih grantova iz godine u godinu ima sve veći potencijal i prepoznatljivost. Najbolje projekte, one koji se ističu kvalitetom, svrhom i održivošću, bilo je zaista teško odabrati. Svi su posvećeni unapređenju lokalnih prilika i stvaranju perspektivnijeg okruženja koje građanima otvara mogućnosti za kvalitetniji i ispunjeniji život. Uz čestitke, pobjednicima želimo puno sreće i uspjeha u implementaciji. Radujemo se što možemo podržati ovako sjajne, inspirativne inicijative i skupa stvarati pozitivne promjene u našim malim, lokalnim zajednicama", istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije. 

Kako bi odabrani projekti ostvarili što bolje rezultate, ukupan budžet Programa regionalnih grantova za 2024. godinu povećan je na 61.668 KM, a maksimalan iznos grant sredstava po projektu je 5.000 KM. 

"Ova sredstva dobili su projekti usmjereni na ekološki aktivizam mladih, izgradnju planinske eko kućice, biciklističkih i pješačkih staza, podizanje „jestivih“ parkova u urbanim naseljima, uređenje izletišta, edukaciju djece, zdrave stilove života i drugo. Cilj nam je podići svijest o važnosti očuvanja životne sredine i potaknuti mlade da se više uključuju u ovakve projekte. Vjerujemo da će u njihovim rezultatima uživati i buduće generacije", istakla je Maida Bilal, direktorica Fondacije Krug života Kruščica i jedna od članica žirija Programa regionalnih grantova 2024.                                                                                                                                                                                               

Za više informacija o ovom programu i rezultatima prethodna dva ciklusa posjetite web stranicu Telemach fondacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo