Feal lider u preradi metala

02.04.2013 10:37:42

U FEAL-u vode računa o metodama i procesima koji se koriste unutar proizvodnje, poštujući čovjekovu okolinu i sigurnost na radu.Prečišćavanje ispusnih tehnoloških voda obavlja se na moderniziranom automatskom postrojenju za obradu tehnoloških voda.

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega prisutno je na tržištu više od 35 godina, te ima dugu tradiciju u preradi aluminija. Osnovano je 1976. godine, a od 2000. godine je u potpunosti u privatnome vlasništvu. Imajući u vidu dinamično i zahtjevno tržište koje se konstantno mijenja, odgovorili su suvremenim opremanjem postrojenja za ekstrudiranje aluminija, elektrostatsko plastificiranje i anodno eloksiranje, kao i strojevima za obradu aluminijskih profila. Proizvode koje nude tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Razvoj temelje isključivo na stvaranju vlastitog stručnog tima koji prati svjetske trendove u projektiranju i nude kompletne serije za proizvodnju aluminijskih sustava. Aluminijski sustavi svojim dizajnom mogu biti prilagođeni specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji od ideje do finalizacije proizvoda.

Kvalitetu i sljedivost u proizvodnom lancu kontroliraju  po normama koje nam propisuju standardi ISO 9001, te CE znak. U cijelom proizvodnom lancu koriste modernu tehnologiju i sredstva zaštite, te vrše stalnu kontrolu prema zahtjevima norme ISO14001:2004, koja je jamac njihove brige za okoliš. Posjeduju certifikate ISO 3834 i 15085-2, koji omogućavaju izvođenje zahtjevnih zavarenih aluminijskih konstrukcija. Proizvode s površinskom zaštitom, proizvode sukladno certifikatima Qualicoat i Qualanod. Vrše ispitivanje kvalitete FEAL-ovih sustava u ovlaštenim laboratorijima: IGH-Zagreb, IFT- Rosenheim i GBD Bregenz.

RAZVOJ I KVALITETA PROIZVODA

Osim razvoja vlastitih proizvoda, FEAL nudi i outsourcing tvrtkama koje trebaju pomoć pri razvoju vlastitih rješenja, te konstantno ulaže u nove tehnologije kontrole proizvoda.

Razvoj proizvoda

Osim razvijanja vlastitih proizvoda, FEAL nudi i usluge razvijanja i projektiranja sustava, usko povezanim s aluminijem. Zahvaljujući rasprostanjenosti FEAL-ovih poslovnica, te visoko obrazovnom kadru njihovih  inžinjera, možemo vam ponuditi razne usluge u cilju dobivanja što kvalitetnijeg konačnog proizvoda, te višegodišnje iskustvo FEALa u radu s aluminijem.

FEAL ima instalirane tri moderne linije za prešanje aluminijskih profila. Linije se razlikuju po snazi instaliranih preša. Dimenzije poprečnog presjeka profila i njegove tražene mehaničke osobine, definiraju materijal (leguru), alat za prešanje i liniju na kojoj će profil biti urađen.

TRETMAN TEHNOLOŠKIH VODA

U FEAL-u vode računa o metodama i procesima koji se koriste unutar proizvodnje, poštujući čovjekovu okolinu i sigurnost na radu.Prečišćavanje ispusnih tehnoloških voda obavlja se na moderniziranom automatskom postrojenju za obradu tehnoloških voda. Korištenje suvremene tehnologije i sredstava zaštite te stalna kontrola prema zahtjevima norme ISO 14001, jamac su njihove  brige za okoliš. Uz ovlaštene institucije, analizu vode redovito kontroliramo i u vlastitom laboratoriju.

FEAL u svome asortimanu usluga nudi i testiranje, te izdavanje atesta u skladu s certifikacijskom kućom ift Rosenheim. Način naših testiranja mogu biti računalne simulacije uvjeta, ili konkretne simulacije na vlastitomu test-centru. FEAL je uspješno završio pregovore i potpisao ugovor o certificiranju FEAL-ovog laboratorija (test centra) od strane ift Rosenheima. Osnovna namjena laboratorija za validaciju proizvoda je kontrola kvalitete postojećih proizvoda kao i kontrola prilikom razvoja novih proizvoda. Laboratorij raspolaže sa opremom na kojoj je moguće vršiti ispitivanje proizvoda.

Njihova vizija je da zadrže vodeću poziciju u široj regiji u proizvodnji građevinskih sistema, širiti se na EU tržište u segmentu industrijskih profila te povećati obim proizvodnje. Konstantno pratiti svjetske trendove u preradi aluminija i neprekidno ulagati u moderne tehnologije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo