Bajra: Moderna tehnologija i tradicionalna bosanska kuhinja mogu zajedno

23.06.2015 14:38:27
Bajra: Moderna tehnologija i tradicionalna bosanska kuhinja mogu zajedno

Bajra je prešla put od male zanatske radnje do ozbiljne firme koja je uspjela da izgradi svoje mjesto na tržištu, a zadovoljstvo njihovi kupaca ipak je najvrjedniji dokaz da su na pravom putu uspjeha

U jednoj od ekološki najzdravijih sredina u Bosni i Hercegovini, gradu Travniku, u naselju Dolac na Lašvi nalazi se klaonica i prerada mesa Bajra. Firma je osnovana 1994. godine i tada su je činili prerada mesa i jedan maloprodajni objekat u Travniku. Ova porodična firma je 100% privatno vlasništvo, a osnivač i vlasnik je gospodin Haseljić Hajrudin. Početkom 1997. godine otvorena je klaonica koja sa postojećom preradom čini jedinstvenu cjelinu.

Osnovna djelatnost firme je proizvodnja, prerada i promet mesa i prerađevina od mesa. U firmi je zaposleno 240 radnika u stalnom radnom odnosu. Uspjeli su da moderne tehnologije povežu sa tradicionalnim bosanskim metodama prerade mesa, istovremeno brinući da svojim vrijednostima, asortimanom i kvalitetom proizvoda zadovolje očekivanja brojnih potrošača.

U prethodnim godinama prešli su put od male zanatske radnje do ozbiljne firme koja je uspjela da izgradi svoje mjesto na tržištu, a zadovoljstvo njihovi kupaca ipak je najvrjedniji dokaz da su na pravom putu uspjeha. Takođe su u proces proizvodnje uspjeli implementirati ISO 9001 : 2005, Haccp i Halal standard.

Poštujući bosansku tradiciju nastoje da u svojoj proizvodnji sačuvaju neke tradicionalne metode u preradi mesa, ali i da istovremeno primijene najsavremenija svjetska dostignuća u ovoj oblasti. Bogatim asortimanom proizvoda žele da zadovolje i najprobirljivije  zahtjeve mnogobrojnih kupaca, istovremeno brinući da njihovi proizvodi svojim kvalitetom i cijenama ispune očekivanja svih njihovi potrošača.

Planovi firme vezani su za otvaranje novih objekata prerade koji će im omogućiti da povećanjem kapaciteta i uvođenjem novih proizvoda ostvare još bolji nastup kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Usporedno sa širenjem asortimana proizvoda koji nude svojim kupcima, staraju se da ispoštuju zahtjeve tržišta i po pitanju kvaliteta, kroz stalni veterinarski, hemijski i mikrobiološki nadzor u ovlaštenim laboratorijama.

Žele da pokažu da moderne tehnologije i tradicionalna bosanska kuhinja mogu zajedno, uz želju da njihov zaštitni znak uvijek bude: Prepoznatljiv okus kvaliteta!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo