Mlijekoprodukt: Okus zdravog i izbalansiranog načina ishrane

03.08.2015 15:28:26

Mlijekoprodukt je danas najveći prerađivač sirovog mlijeka u Bosni i Hercegovini. Zauzima jednu od vodećih pozicija na domaćem tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda i najveći je izvoznik ovih kategorija u zemlji.

Mlijekoprodukt je danas najveći prerađivač sirovog mlijeka u Bosni i Hercegovini. Zauzima jednu od vodećih pozicija na domaćem tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda i najveći je izvoznik ovih kategorija u zemlji. Države u koje izvozi svoje proizvode su Hrvatska, Crna Gora, Srbija i Makedonija.

Mlijekoprodukt sa radom počinje 01.marta 1997. kao privatna kompanija, a 2007. godine je ulaze u sastav Danube Foods Group i postala dio Imlek sistema.

U svom proizvodnom pogonu Mlijekoprodukt raspolaže sa najsavremenijim linijama za proizvodnju pasterizovanog mlijeka, jogurta, funkcionalnog jogurta, svježeg sira, surutke, kisele pavlake, milerama, maslaca, sterilizovanog mlijeka i vrhnja za kuhanje. Konstantnim ulaganjem u savremenu tehnologiju, unapređenje proizvodnje i kvalitet sirovine dostignut je visok stepen kvaliteta proizvoda sa kojim se Mlijekoprodukt svrstava u vodeće mljekare u regionu.

Godine 2005. i 2006. uvedeni su međunarodni sistemi upravljanja kvalitetom HACCP (2005.) i  ISO 9001:2008 (2006.), dok je 2011. uveden je međunarodni standard za hranu – IFS, a 2014. i Halal standard.

Pored jasno prepozntavljivih brendova kao što su Vitalia i Moja Kravica, radi se i na razvoju funkcionalnog segmenta koji je predstavljen prvenstveno brendom Balans pa se tako pored kvaliteta sirovine i proizvoda, savremene i praktične ambalaže, potrošačima obezbjeđuju i mliječni proizvodi sa dodatnim sastojcima koji povoljno utiču na različite aspekte ljudskog organizma i zdravlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo