Track & Trace u farmaciji

18.05.2016 08:55:26
Track & Trace u farmaciji

raćenje procesa sljedljivosti u proizvodnji donedavno je bilo sredstvo za dijagnostiku realnih parametara u proizvodnji i sredstvo za čuvanje sigurnosti isporučenih proizvoda...

Praćenje procesa sljedljivosti u proizvodnji donedavno je bilo sredstvo za dijagnostiku realnih parametara u proizvodnji i sredstvo za čuvanje sigurnosti isporučenih proizvoda, a danas je T&T i obaveza (najprije u farmaciji) koje se u pojedine zemlje ne smije izvoziti (danas Turska i Francuska, a uskoro i Rusija i ostatak zapadne Evrope). Uslov za praćenje sljedljivosti je štampa bar-code-a i alfanumeričkih karaktera, a GS1 HUG (Global Healthcare User Group) snažno preporučuje upotrebu vision sistema za automatizaciju identifikacije i verifikacije štampe na proizvodima.

Cognex-ov InSight TrackAndTrace je namjenski koncipiran i usklađen za FDA 21 CFR Part11 validaciju, uključujući i korisničku autorizaciju i podršku za automatsko generisanje traga djelovanja radi mogućnosti kasnije revizije. Moguće je definisati više nivoa pristupa za krajnje korisnike, kako bi samo autorizovani korisnici mogli da pristupaju elementima za koje su lično odgovorni.

InSight Track&Trace softver je praćen InSight vision sistemima sa kojima čine cjelinu za aplikaciju potpune identifikacije proizvoda i verifikacije njegovih podataka u cilju serijalizacije štampe na farmaceutskim i medicinskim pakovanjima.

Tipteh nudi uslugu integracije Track&Trace softvera, hardvera, instalacije i obuke, a kao rezultat aplikacije dobijaju se sljedeće opcije od interesa za krajnjeg korisnika:

  • Čitanje 2D i 1D barkodova, uključujući Data Matrix, GS1-128,GS1 DataBar i Phearmacode
  • Verifikacija ispravnosti sadržaja ID koda, uključujući usaglašenost sa GS1 Healthcare standardom o podacima
  • OnLine kontrola kvaliteta štampe Data Matrix koda i ocenjivanje njegovog kvaliteta, a radi pravovremenog uočavanja opadanja kvaliteta štampe
  • Verifikacija tačnosti štampanog teksta
  • Detekcija nakrivljenosti etikete (ukoliko je štampa na etiketi)
  • Operatorski upravljački interfejs (na HMI panelu)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo