Preuzmite besplatnih 50 EURa i trgujte dionicama Audija

25.10.2016 08:28:22
Preuzmite besplatnih 50 EURa i trgujte dionicama Audija

FXLider daje besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Audija (VW-a) na svjetskoj berzi.

Od februara 2016. godine, dionice Volkswagen-a (u čijem sastavu je i Audi) su porasle oko 24%, uglavnom na krilima vjerovanja da će kompanija konačno povratiti svoj stari ugled, koji je u 2015. godini bio poljuljan.

FXLider, svim čitaocima portala akta.ba, daje besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Audija (VW-a) na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Kobna 2015. godina

U ljeto 2015. godine Volkswagen je s pravom optužen da je namjerno podesio softver u svojim TDI motorima kako bi prošao testove emisije izduvnih gasova Američke agencije za zaštitu životne sredine. Odmah potom, Volkswagen je opozvao 482.000 svojih vozila iz SAD. Osim toga, očekivalo se da skoro 11 miliona vozila širom svijeta krene istim putem bez povratka. Brojni učesnici na tržištu su, prirodno, željeli da se oslobode dionica ove njemačke kompanije, pa je njena cijena strmoglavo pala oko 44%. Bilo je neminovno da menadžment kompanije nešto preduzme.

U septembru 2015. godine, Volkswagen je imenovao Matijasa Milera, glavnog direktora Porsche-a, za novog izvršnog direktora kompanije koji je na svoja pleća preuzeo zadatak da povrati poljuljano povherenje u Njemačkog giganta.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Audija možete preuzeti ovdje.

Godinu dana kasnije i veliki povratak

Godinu dana kasnije, Volkswagen još uvek nije mrtav. Naprotiv, ova grupacija jača i podiže standarde svojim konkurentima. Za zahtjevne kupce iz Kine, u pripremi je model Fideon iz top sedan klase sa odmjereno luksuznim karakteristikama. Već spreman za masovnu proizvodnju, ovaj model pokreće motor od 300 konjskih snaga, zapremine 3000 kubika,kao i turbo rasplinjač sa šest cilindara u V rasporedu. Svojim dimenzijama prevazilazi model Passat. Početna cijena ovog modela je oko 53.000 dolara. Procjene su da će, godišnje, između 1000-2000 vozila biti prodato. Interesantno je da će ovaj model najverovatnije biti direktna konkurencija Audi-ju, sestrinskom brendu Volkswagena.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Audija možete preuzeti ovdje.

Audi E-Tron

S druge strane, konstruktori Volkswagen-ovog brenda - Audi ne posustaju. Za 2018. godinu je u pripremi SUV model koji će biti prvo električno vozilo pod nazivom „e-tron“ čiji koncept je osmišljen još 2009. godine. Audi nastoji da proširi ponudu u segmentu elektro-vozila i time zadovolji potrebe sve šireg kruga kupaca. Sve ovo dešava se u svjetlu nastojanja i obećanja rukovodstva Volkswagen-a i Audija da se obustavi dalja proizvodnja nekih slabijih modela i resursi preusmjere na segment vozila na električni pogon.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Audija možete preuzeti ovdje.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

PODIJELI:
TAGOVI: dionice audi vw volkswagen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo