Rudar d.o.o. Tuzla: Politika integrisanog menadžment sistema

25.08.2017 08:12:14
Rudar d.o.o. Tuzla: Politika integrisanog menadžment sistema

Jačati identitet firme i graditi dugoročnu prepoznatljivost na tržištu vezano za izvođenje rudarsko-građevinskih radova

Politika firme Rudar d.o.o. Tuzla  je usmjerena na ispunjenje primjenjivih zahtjeva i ostvarivanje zadovoljstva svih pet zainteresiranih strana uz istovremenu brigu o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu i zaštiti okoliša.

KUPCI

Jačati identitet firme i graditi dugoročnu prepoznatljivost na tržištu vezano za izvođenje rudarsko-građevinskih radova, proizvodnju rude, pružanja mašinsko-remontinih usluga i ugostiteljskih usluga.

Privući nove  i učiniti zadovoljnim postojeće kupce.

Biti u stalnim kontaktima sa  potencijalnim kupcima u inostranstvu.

 

ZAPOSLENI

Permanentno jačati ljudske resurse educiranjem prema godišnjim planovima i podizati svijest svih zaposlenika o značaju kvaliteta, sigurnosti na radu i zaštiti okoliša i identiteta firme.

Pratiti  planske potrebe i vršiti prijem novih zaposlenika, posebno mladih i stručnih kadrova.

Povećeti stepen zadovoljstva zaposlenika, stvarati bolje radne i materijalne uslove, poboljšanjem uslova rada i jačanjem  socijalne sigurnosti.

 

DOBAVLJAČI

Stalno kontaktirati i pratiti dobavljače,  vršiti njihovo ocjenjivanje i prema tome uspostavljati partnerske odnose sa njima.

 

OKRUŽENJE

Održavati uspješnu saradnju sa predstavnicima lokalne i regionalne zajednice, radi doprinosa u razvoju okruženja i jačanja ugleda firme

Trajna opredijeljenost za usklađivanje svih poslovnih procesa sa zahtjevima zakonske regulative iz oblasti poslovanja, kao i ispunjenju drugih obaveza.

Menadžment  i  zaposlenici  društva  su  svjesni  odgovornosti  vezano za djelatnost koju obavljaju i eventualnih posljedica koje mogu nastupiti usljed odstupanja od propisanih pravila.

Težnja za implementiranjem međunarodnih standarda iz oblasti kvaliteta, zaštite zdravlja i sigurnosti na radu i zaštite okoliša, te održavanje visokog stepena svijesti o značaju njihove primjene  kod  naših zaposlenika, kupaca i dobavljača

 

VLASNICI

Utvrditi  poslovnu strategiju  koja obezbjeđuje razvoj i stalno napredovanje firme.

Očuvati i oplemenjivati kapital i sve resurse firme, posebno kadrove.

 

OKOLIŠ

Identifikacija svih aspekata koji imaju ili mogu imati uticaj na okoliš, te stalno  poboljšavanje odnosa prema prema okolišu.

Preventivno djelovanje na sprečavanju zagađenja i štetnih uticaja na okoliš, te  stalno poboljšavanje sistema zaštite okoliša i pokazatelja okoliša.

Razmatrati mišljenja i sugestije svih zainteresiranih strana i informisati ih o vlastitom opredjeljenju za zaštitu okoliša.

Racionalno korištenje prirodnih resursa na principima održivog razvoja.

 

ZAŠTITA ZDRAVLJA I SIGURNOST NA RADU:

Provođenjem principa sigurnosti na radu kroz primjenu zakonskih i ostalih zahjteva implementiranog sistema zaštite zdravlja i sigurnosti na radu  stalno pokazivati spremnost na prevenciju povreda na radu, smanjenje ocijenjenih rizika i poboljšanje performansi sistema.

Jačanje komunikacije sa svim zainteresiranim stranama, koja uključuje zaposlene, užu i širu društvenu zajednicu, kupce, dobavljače i vlasnike u cilju razumijevanja značaja primjene i poštivanja principa zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Stalno poboljšavnje uslova sigurnosti na radu u odnosu na ocijenjene rizike i opasnosti u svim procesima rada, kod izvođenja rudarsko-građevinskih radova, proizvodnje rude i  pružanja mašinsko-remontinih i ugostiteljskih usluga, te u potpornim procesima poslovnog sistema preduzeća.

Poštivanjem zahtjeva standarda, primjenom implementiranog integrisanog sistema upravljanja, zakonskih i drugih zahtjeva, ispunjenjem  zahtjeva zainteresovanih strana osigurano je stalno poboljšavanje implementiranog sistema, a samim time i kvaliteta naših proizvoda i usluga, te uslova sigurnosti na radu, zaštite zdravlja i zaštite okoliša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo