Lakša identificiranja novih razvojnih mogućnosti uz Agenciju RAŽ

22.11.2017 09:07:28
Lakša identificiranja novih razvojnih mogućnosti uz Agenciju RAŽ

U budućem razdoblju, lokalni i regionalni razvoj neće se moći zamisliti bez razvojnih agencija kao pokretača razvoja svake sredine.

Razvojna agencija Žepče je pokretač promjena u općini Žepče. Njena uloga je da proaktivno djeluje  u okviru zacrtanih strateških planova razvoja sa ostalim akterima lokalnog ekonomskog razvoja na stvaranju povoljnog okruženja i boljih životnih uvjeta za stanovnike općine Žepče.

Ključna uloga Razvojne agencije Žepče je u: identificiranju novih razvojnih mogućnosti; definiranju lokalnih strategija; obavljanju aktivnosti lokalnog marketinga; promicanju poduzetničkog duha, pomaganju i usmjeravanju razvoja malih, srednjih i velikih poduzetnika kroz programe edukacije i poslovno savjetovanje, upravljanju projektima, privlačenje domaćih i stranih investicija; sudjelovanju u programima pomoći Europske Unije; uspostavljanju poduzetničkih zona i inkubatora, poslovnih, inovacijskih i tehnoloških parkova, razvoju ljudskih resursa za potrebe privatnog sektora , a posebnu ulogu ima u razvoju ruralnih područja kroz razvoj poljoprivrede  i turizma.

Razvojna agencija Žepče – RAŽ provodi Politike javno privatnog dijaloga općine Žepče i obavlja poslove Tehničkog tajništva za Lokalni ekonomski forum LEF općine Žepče, i Tehničkog tajništva Odbora za obrazovanje i zapošljavanje općine Žepče.

U budućem razdoblju, lokalni i regionalni razvoj neće se moći zamisliti bez razvojnih agencija a njihovo djelovanje postati će oslonac i pokretač razvoja svake sredine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo