Alem Sistem: Vodeća firma za Sisteme upravljanja i monitoringa u BiH

25.09.2013 09:24:31
Alem Sistem: Vodeća firma za Sisteme upravljanja i monitoringa u BiH

ALEM Sistem važi za uglednu bosanskohercegovačku kompaniju za softverski inženjering koja za svoje glavno poslovno područje ima razvoj i implementaciju informacionih sistema, Sistema upravljanja i monitoringa, ITIL consulting i eUčenje (eLearning) edukaciju.

ALEM Sistem važi za uglednu bosanskohercegovačku kompaniju za softverski inženjering koja za svoje glavno poslovno područje ima razvoj i implementaciju informacionih sistema, Sistema upravljanja i monitoringa, ITIL consulting i eUčenje (eLearning) edukaciju.

ALEM Sistem posluje na području Bosne i Hercegovine od 1996. godine, i za to vrijeme se može pohvaliti nizom uspješnih projekata koji su mu omogućili da postane jedna od vodećih firmi za Sisteme upravljanja i monitoringa u Bosni i Hercegovini.

Zbog težnje ka stalnom napredovanju i zadovoljenju zahtjeva  svojih kupaca  konstantnim poboljšanjem usluga i proizvoda,  ALEM Sistem je uspostavio  sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa standardom ISO 9001:2000. Od proljeća 2008. godine posjedujemo certifikat TUV CERT DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat 15 100 85579 za područje:

“Projektovanja, izgradnje i održavanja sistema za hidrologiju, meteorologiju i seizmologiju“.

Certifikat je realiziran u skladu sa TUV CERT procedurama za auditiranje i certificiranje.

Važno je naglasiti da ALEM Sistem ima namjeru ići korak dalje, proširujući i dograđujući svoje sisteme monitoringa i upravljanja na ostale segmenete ekološke zaštite životne sredine , u skladu sa motom firme:

 “ZAŠTITA I ČUVANJE OKOLIŠA ZA KVALITETNIJE ŽIVLJENJE”

i postati kompanija koja će napraviti značajan napredak u svojim poslovnim aktivnostima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u region u narednom periodu, što se i očituje kroz misiju i viziju kompanije.

Sistemi upravljanja i monitoringa

U okviru sistema upravljanja i monitoringa ALEM Sistem nudi projektovanje, izgradnju i održavanje sistema  u oblasti hidrologije, meteorologije, zaštite okoliša i seizmologije  uključujući:

 •   Nabavku i isporuku uređaja, opreme i softvera za realizaciju sistema upravljanja i monitoringa,
 •   Lokalno i daljinsko prikupljanje podataka,
 •   Automatsko ažuriranje baze podataka,
 •   Numerički i grafički prikaz mjernih veličina,
 •   Export i import mjernih veličina,
 •   Alarmiranje putem SMS poruka
 •   Održavanje sistema upravljanja i monitoringa u garantnom i postgarantnom periodu u cjelosti
 •   Održavanje uređaja za mjerenje parametara kvaliteta vode i zraka.
 •   Integracija podataka u jedinstvenu bazu za nivo regije, Federacije ili BiH

Sistemi monitoringa se realiziraju uz  primjenu sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa standardom EN ISO 9001:2000.

IT

Danas je opće uvriježeno mišljenje koje informacije tretiraju kao najvažniji strateški resurs kojim svaka poslovna organizacija mora upravljati. Ključ za tehnička rješenje prikupljanja, analizu, kreiranje i distribuciju informacija unutar organizacije je zasnovano na pružanju poslovnom sistemu kvalitetnih IT servisa. Od suštinskog je značaja prepoznati da su IT servisi krucijalni, strateški i organizacijski poslovni resursi, zbog čega se mora ulagati u njihovu podršku, isporuku i upravljanje, kao i u IT sisteme koji podupiru ove servise. Nažalost, ovi aspekti o IT-u se često previđaju ili se površno tretiraju unutar mnogih organizacija.

ALEM Sistem je osposobljen u davanju takvih IT usluga koji osiguravaju podršku u rješavanju najvažnijih IT problema s kojim se mnoge od današnjih poslovnih organizacija suočavaju, kao što su:

 •   IT i poslovno strateško planiranje
 •   Integracija i usklađivanje IT-a i poslovnih ciljeva
 •   Implementiranje kontinuiranog poboljšavanja
 •   Primjena IT-a u svrhe sticanja konkurentnih prednosti
 •   Demonstriranje odgovarajuće IT uprave itd.

Kompanija ALEM sistem iz svoje ponude izdvaja:

Integracija informacionih sistema

Koristeći svoja tehnička znanja i rješenja ALEM sisitem nudi svojim klijentima pomoć u postizanju njihovih poslovnih ciljeva kroz konzalting i rješenja u integraciji različitih informacionih sistema.

Razvoj software-a

Svojim klijentima ALEM sistem nudi pomoć kod odabira novih tehnologija i pravaca kod razvoja i integracije novih proizvoda. Poseban kvalitet ovim servisima daju iskustva u razvoju software-a stečena principijelnim poštivanjem metoda osiguranja kvaliteta koji se provode kroz faze upravljanja projektom, analize zahtjeva, definiranja zahtjeva, razvoja, testiranja, edukacije, izrada dokumentacije, podrške i održavanja.

Rješenja u zaštiti prirodnog okoliša

Njihov tim specijalista za sisteme automatike posjeduje izvanredno iskustvo u projektovanju, razvoju, implementaciji, unapređenju i održavanju sistema u zaštiti prirodnog okoliša.

Značajne uspjehe su postigli kod korisnika javnog sektora na izgradnji sistema monitoringa hidroloških, meteoroloških i seizmoloških parametara. ALEM Sistem tezi izgradnji sistema koji bi zadovoljio potrebe globalnog monitoringa  životnih uvjeta planete.

eUčenje

Aprila 2005. godine ALEM Sistem je postao jedini zastupnik i distributer e-Learning rješenja tvrtke Cognita za Bosnu i Hercegovinu.Ova suradnja im je omogućila da svojim klijentima ponude:

 •  konzalting i podršku kod uvođenja e-learninga,
 •  prilagođenje i integraciju e-learning rješenja,
 •  razvoj e-learning sadržaja i multimedijalnih materijala,
 •  podršku i obuku za razvoj e-learning sadržaja,
 •  administriranje edukacije i mentoriranje,
 •  razvoj i izrada aplikativnih rješenja,
 •  organizaciju i izvođenje edukacije,
 •  organizaciju i izvođenje testiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo