Visinski radovi Hauk: Radovi na visini sa užetom

01.03.2019 09:26:20
Visinski radovi Hauk: Radovi na visini sa užetom

Pristup užetom (alpinistička tehnika) danas pokazuje znatne prednosti u odnosu na druge tehnike penjanja.

Danas, kada se pred građevinare stavljaju sve teži zadaci, i kada postojeća tehnička sredstva postaju ograničavajući faktor u izvođenju komplikovanih građevinskih radova, do izražaja dolaze alternativne tehnike penjanja i spuštanja.

Upravo jedna od njih, čista sportsko-alpinistička tehnika, najčešće zamjenjuje bilo koju vrstu skele i platforme. Pristup užetom (alpinistička tehnika) danas pokazuje znatne prednosti u odnosu na druge tehnike penjanja. Za razliku od klasične građevinske skele koja prije svega uzurpira radni prostor i ostavlja mnogo nečistoća, a za postavku i uklanjanje zahtijeva mnogo vremena, pristup užetom je veoma jednostavan i siguran način da se dospije do određene površine na visini. Pristup užetom odobrava Direktiva o privremenom radu na visinama 2001/45/EC, koja je donesena od strane Evropskog vijeća i Parlamenta.

Ova direktiva odobrava "pristup užetom" i smatra ga, u slučaju kad se izvodi tehnički pravilno, legitimnim i u potpunosti sigurnim načinom rada.

Visinski radovi Hauk djeluje na području cijele BiH. Specijalizovana su firma za sve vrste radova na visini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo