DB Schenker lansirao novi produkt za brži prijevoz robe u Aziji

04.03.2014 13:38:38
DB Schenker lansirao novi produkt za brži prijevoz robe u Aziji

DB Schenker-ov produkt pod nazivom “Asia Landbridge” sada nudi logističkim klijentima u cijelom svijetu brz i siguran prijevoz robe u cijelom azijskom regionu.

DB Schenker-ov produkt pod nazivom “Asia Landbridge” sada nudi logističkim klijentima u cijelom svijetu brz i siguran prijevoz robe u cijelom azijskom regionu. 23 stanice smještene u ključnim gradovima i regionalnim granicama omogućavaju kopneni prijevoz robe bez problema. Za prijevoz je odgovorno udruženje iskusnih partnerskih kompanija, dok je DB Schenker odgovoran za koordinaciju.

“Za ovaj novi produkt naša mreža pokriva Kinu i ASEAN zemlje Singapura, Malezije, Tajlanda, Burme, Kambodže, Vijetnama i Laosa,” objasnio je Dr. Thomas Lieb, Predsjedavajući Schenker AG Upravnog Odbora i odgovornog za globalno poslovanje DB Schenker Logistics. “Ove zemlje su među najbrže rastućim ekonomijama u svijetu. Prevazilazeći granice je jedini način da se obezbijedi nastavak ovog razvoja – i to je na šta naši klijenti računaju.”

U prošlosti, većina prijevoza robe u Aziji se obavljao pomorskim putem, međutim, teretnom brodu je potrebno oko dvije sedmice da stigne iz Penanga u Maleziji do Šangaja. Iako je za avionski prijevoz potrebno samo dva dana, takav prijevoz je mnogo skuplji. Kamion putuje manje od sedam dana i mnogo je jeftiniji od aviona. DB Schenker-ovi stručnjaci na graničnim prijelazima osiguravaju brzo carinjenje.

Specijalni pneumatski kamioni se koriste za transport, što također omogućava i prijevoz osjetljive i vrijedne elektronske robe. Kamere, alarmni sistemi, GPS uređaji i čak upotreba pratnje omogućavaju siguran transport. Dodatno, u kontrolnom centru radi osoblje 24 sata sedam dana u sedmici, i sve stanice su dio globalne DB Schenker mreže. DB Schenker već 50 godina posluje u azijsko-pacifičkom regionu i ima 13.000 uposlenika u oko 400 lokacija u 20 različitih zemalja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo