Povodom Svjetskog dana zdravlja u Bingo po zdrave namirnice

25.03.2022 08:03:18
Bingo dani zdravlja

Zdrava hrana ne mora nužno biti skupa, nego samo zahtjeva dodatno planiranje i trud. Zato je Bingo povodom Svjetskog dana zdravlja za vas pripremili niz aktivnosti.

Zdrava hrana ne mora nužno biti skupa, nego samo zahtjeva dodatno planiranje i trud. Zato je Bingo povodom Svjetskog dana zdravlja za vas pripremio niz aktivnosti. Tako će u periodu od 24. marta do 7. aprila, magistrica farmacije i nutricionizma Asja Sirbubalo pripremati brze i zdrave obroke od artikala iz Bingo akcijske ponude u kategoriji zdrave prehrane. Sve recepte i način pripreme moći ćete pronaći na našim društvenim mrežama, kao i na www.bingobih.ba.

"Uz malo truda, znanja i planiranja vaši obroci mogu biti nutritivno izbalansirani i ukusni, a da pri tome ne potrošite mnogo novca. Sa malo mašte i promjene u načinu pripremanja jela možete učiniti mnogo za svoje zdravlje", pojasnila  je Asja, koja će tokom ovih dana posvećenih zdravlju pripremiti sedam zdravih i jednostavnih jela, a ujedno će podijeliti i nekoliko korisnih savjeta kada je kombinovanje namirnica u pitanju.

Zdrave namirnice koje Asja koristi u svojim receptima moguće je pronaći u Bingo trgovinama – mjestu zdravih namirnica.

"Mi u Bingu, već nekoliko godina kroz različite aktivnosti podsjećamo javnost na važnost zdravlja i zdrave prehrane. Prošle godine smo pripremali zdrave i ukusne nutritivne napitke. Ove godine kako bi pripremili zdrave obroke pomogli su nam partneri Imlek Balans sa zdravim mliječnim proizvodima i Oaza voda sa idealno izbalansiranim sastavom minerala.  Prijatelj projekta je Berny. Osim toga pripremili smo različite aktivnosti, pa zato nas (za)pratite na društvenim mrežama", istakla je Tatjana Paunoski iz marketinga kompanije Bingo.

Ovo je period u kojem bi trebali razmisliti o sebi i svom zdravlju. Osim pravilne ishrane, nutricionisti preporučuju da nađete vremena i za sportsku aktivnost, koja će poboljšati vaše zdravlje.

Svjetski dan zdravlja obilježava se svakog 7. aprila još od 1950. godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana