Jednodnevni izlet sa JELIĆ-TOURS: Bobijaško Oko-Vodopad Blihe-Dabarska pećina

06.06.2022 10:24:00
Vodopad Blihe i Dabarska pećina

Ako se pitate gdje za vikend, a ljubitelji ste prirodnih čuda i ne želite puno da pješačite do takvih predjela, onda su vodopad Blihe i Dabarska pećina pravi izbor za vas.

Vodopad Blihe i Dabarska pećina su nebrušeni dijamanti u pravom smislu te riječi. Netaknuta priroda vam zaista pruža potpuno uživanje i opuštanje u prirodnim blagodetima. Ako se pitate gdje za vikend, a ljubitelji ste prirodnih čuda i ne želite puno da pješačite do takvih predjela, onda su vodopad Blihe i Dabarska pećina pravi izbor za vas.

Sanski Most leži na rijeci Sani i još 8 prelijepih rijeka. Između ostalih tu je i rijeka Bliha koja stvara Blihin skok i predstavlja lijevu pritoku rijeke Sane.

Rijeka Dabar je takođe rijeka koju bismo izdvojili po tome što cijelim svojim tokom nije bila naseljena hiljadama godinama. Samim tim postajemo svjesni činjenice koliko je ova rijeka čista. Vrelo Dabra i Dabarska pećina su jedinstvene oaze mira i ljepote, koje zaista morate doživjeti.

Polazak u nedjelju 12.juna u 6 časova iz Prnjavora, 7 iz Banjaluke. Odlazak ka Lušci Palanci, pješačka tura do Bobijaškog oka-jezero koje izgleda poput oka kada se posmatra sa okolnih uzvišenja.

Potom odlazak na vodopad Bliha ili Blihin skok na istoimenoj rijeci. Slobodno vrijeme za ručak, kafu.

Nakon tog posjeta Dabarskoj pećini gdje se nalazi i jedan od izvora istoimene rijeke.

Polazak za Prijedor u dogovoreno vrijeme gdje je predviđena pauza za kafu.

Povratak za Prnjavor.

Ograničen broj mjesta

Cijena izleta 30KM po osobi

Rezervacije na broj telefona:

051/663-420 ili 065/441-343

 

PODIJELI:
TAGOVI: JELIĆ-TOURS Jednodnevni izlet

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana