Provedite Dan državnosti sa Relax Tours-om u jednom od najljepših gradova svijeta "Zlatni Prag"

12.10.2022 13:48:25

Posjetite i vi jednu od najpopularnijih europskih destinacija i istražite zašto je Prag zarobio srca mnogih umjetnika, slikara, pisaca i pjesnika.

Još od srednjeg vijeka Prag nosi epitet jednog od najljepših gradova svijeta. »Zlatni Prag«, »Grad hiljadu tornjeva« ili »Kruna svijeta« samo su neki nazivi glavnog češkog grada. Toplina i pitomost ovog grada na Vltavi, bezbrojne građevine i spomenici koji nas vode u prošlost i svjedoče o nekadašnjoj prijestolnici europske kulture, savršeno su stopljeni s modernim segmentima, urbanim klubovima i poznatim pivnicama. Posjetite sa Relax Tours-om i vi jednu od najpopularnijih europskih destinacija i istražite zašto je Prag zarobio srca mnogih umjetnika, slikara, pisaca i pjesnika.

Plan putovanja

I DAN / SARAJEVO – PRAG / ČETVRTAK 

Okupljanje putnika u 20:00 sati. Polazak iz Sarajeva u 20:30 sata ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja do Praga sa usputnim zadržavanjem i kraćim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

II DAN / PRAG / PETAK

Dolazak u Prag u jutarnjim satima nakon čega slijedi fakultativni panoramski razgled grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara židovska gradska kuća, Staronova sinagoga .Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Iza 14:00 sati predviđen je check in u hotel. Slobodno vrijeme za invidiualne aktivnosti ili mogućnosti Fakultativni odlazak u neki od najpoznatijih restorana ili pivnica u Pragu. Povratak u hotel. Noćenje.

III DAN / PRAG – DREZDEN / SUBOTA 

Doručak. Slobodan dan u Pragu ili preporučeni fakultativni izlet u Drezden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg vijeka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. vijeka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, dio nekadašnih gradskih zidina, Augustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Noćenje.

IV DAN / PRAG – SARAJEVO / NEDJELJA

Nakon doručka, check out iz hotela do 11:00 sati, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska u shopping centar. Vrijeme za odmor, shopping i individualne aktivnosti. Nakon čega slijedi polazak prema BiH i dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.

Kraj programa

Aranžman uključuje

  • Pratioca grupe za minimalno 40 prijava
  • Troškove organizacije putovanja
  • Prevoz visokoturističkim autobusom
  • Smještaj u hotelu 3* – 2 noćenja sa doručkom, u dvokrevetnoj sobi

Aranžman ne uključuje

  • Individualni troškovi
  • Troškove PZO 
  • Fakultativne izlete
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu 100 KM 
  • Boravišna taksa u iznosu od 2 EUR po osobi po noći

Cjenovnik:

Mogućnost polaska iz: Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj..

HOTEL 3*  SAMO ZA PRVIH 10 UPLATA  Cijena za redovne rezervacije
Minimalno 40 prijava

 299 KM

359 KM
Minmalno 30 prijava 379 KM 449 KM

Više informacija i rezervacije na broj telefona:

𝟎𝟑𝟑 𝟐𝟔𝟑 𝟑𝟑𝟎

Viber/Whatsapp 𝟎𝟔𝟑 𝟕𝟕𝟏 𝟒𝟒𝟐

relaxtours@relaxtours.com

Zelenih Beretki 22, Sarajevo

www.relaxtours.com

Vaš pouzdan partner za putovanja već 35 godina!

𝑹𝒆𝒍𝒂𝒙 𝑻𝒐𝒖𝒓𝒔!

 

PODIJELI:
TAGOVI: Relax Tours Dan državnosti Prag

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana