Duga tradicija

Mliječni i sirni namazi svakom jelu daju poseban okus

07.04.2023 13:06:14
Mliječni proizvodi, kao što su feta sir, mliječni namazi i kajmak, uvijek su pravi izbor.

Mliječni proizvodi neizostavni su na trpezama širom svijeta i to je tako već odavno. Bilo da je riječ o doručku, ručku ili večeri mliječni proizvodi, kao što su feta sir, mliječni namazi i kajmak, uvijek su pravi izbor.

Mliječni proizvodi neizostavni su na trpezama širom svijeta i to je tako već odavno. Bilo da je riječ o doručku, ručku ili večeri mliječni proizvodi, kao što su feta sir, mliječni namazi i kajmak, uvijek su pravi izbor. Idealni su kao dodatak određenom jelu, ali i sami mogu biti glavno jelo za doručak ili užinu.

Kompanija Lactalis u svom bogatom portfoliju mliječnih proizvoda nudi samo najbolje, kao što su Somborska sir, Labne mliječni namaz i President kajmak. Garant kvaliteta ovih proizvoda je duga tradicija proizvodnje kompanije Lactalis.

Labne namaz

Ovaj sirni namaz idealan je za doručak kao namaz uz pecivo, ali može biti i podloga za slatke i slane recepte kao što su slane kuglice sa sirom i povrćem, torta od sira, deserti sa voćem i pahuljicama i drugi.

Labne namaz prepoznatljiv je i neodoljiv sirni namaz kojeg prepoznaju mnogi potrošači širom svijeta. Tradicionalno se proizvodi u zemljama Bliskog istoka, gdje se koristi kao namaz obogaćen začinskim biljem. Sadrži visok nivo kalcija, bjelančevina, minerala i vitamina, te ima visoku hranjivu vrijednost.

Somborska feta

Za ljubitelje feta tipa sira President Somborska je idealan izbor. Nastao je prirodnim putem iz mlijeka, odnosno mliječne masti, i na vaš sto donosi svježinu i bogatstvo okusa sira omiljenog svim generacijama. Možete ga jesti samog, kao glavno jelo ili kao prilog uz mnoga jela.

President Somborska odličan je dodatak brojnim salatama, poput šopske, miješane ili grčke, s obzirom na to da punoća okusa ovog sira i fina mliječna nota idealno dopunjavaju svježe povrće. Zbog toga Somborska čini ove salate idealnim dodatkom svake trpeze ili savršeno izbalansiranim samostalnim obrokom.

President Somborska se tradicionalno, pored salata, servira kao "meza" uz suho meso, pršutu i druge mesne delikatese i tako svakodnevnu trpezu, ali i onu tokom specijalnih prilika, čini bogatijom.

President kajmak

Kajmak je proizvod kojeg vole sve generacije, a President kajmak, otkad se pojavio na policama marketa, pronašao je svoje mjesto na brojnim trpezama kao jedini koji može da zadovolji okus pravog domaćeg kajmaka.

President kajmak osvojit će gurmane željne sočnih užitaka - izvornog i nježnog okusa, a namazan na topli hljeb, preko vrućeg krompira ili uz komad omiljenog mesa postat će nezamjenjiv dio vašeg gastronomskog uživanja.

Lactalis BH poznat je po svojim brendovima Dukat i Domaće blago, ali i brendovima Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel, koje distribuira na tržištu Bosne i Hercegovine. Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje od 1.500 domaćih farmera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana