za slatke i slane recepte

Labne namaz za lagan i dobar početak dana u školi ili na poslu

07.09.2023 11:09:14
labne namaz

Brojna istraživanja su potvrdila da ljudi koji redovno doručkuju postižu bolje rezultate na poslu ili školi od onih koji to ne čine.

Prema studiji američkih naučnika, provedenoj na vrtićkom uzrastu od oko šest godina, djeca koja redovno doručkuju imaju bolji ukupni uspjeh na testovima, uključujući testove mjerenja koeficijenta inteligencije. Dijete koje nije doručkovalo može biti razdražljivo, uspavano ili nezainteresirano za zadatke u školi ili na treningu. Isto vrijedi i za odrasle.

Hoće li nas ove informacije motivisati da nam doručak bude obavezan iako nam sve brži način života i mnoštvo obaveza ne ostavljaju mnogo vremena za pripremu doručka?

Namaz Labne je idealan za doručak spreman za manje od minut. Uz pecivo - obično ili integralno, krekere od riže, kukuruzne ili obične, ili čak povrće - mrkvu, celer ili kelerabu, ovaj lagani namaz savršen je izbor doručka ili užine.

Labne za doručak

Savršen je za početak dana jer sadrži visok nivo kalcija, bjelančevina, minerala i vitamina, te ima visoku hranjivu vrijednost. U kombinaciji sa integralnim pecivima i drugim cjelovitim žitaricama predstavlja izvor složenih ugljikohidrata, dok kombinovan s voćem postaje izvor vlakana, vitamina i minerala. Uz bogat okus pruža i savršen balans nutritivnih vrijednosti. Visok udio proteina i kalcijuma čine ga idealnim za osiguravanje energije i koncentracije tokom dana.

Raznovrsna upotreba

Labne kao namaz jeste idealan za doručak i užinu, a možete ga obogatiti svojim omiljenim začinima za više uživanja. Može biti i idealan sastojak za slatke i slane recepte - torte i druge slastice od sira, slane kuglice sa sirom i povrćem, dresinge za salatu, kiflice, pite i razna peciva. Bilo da ga koristite kao glavni sastojak ili tajni dodatak, Labne donosi jedinstvenu harmoniju ukusa u svako jelo koje obogaćuje. Otkrijte Labne svijet i pustite da vas kremasti luksuz i osvježavajući okus odvedu na istraživačko putovanje kroz bliskoistočnu kuhinju.

Informacije o sastavu i hranjivim vrijednostima ovog proizvoda dostupne su na: https://lactalisbh.ba/proizvodi/president/sirni-namaz/labne-200-g 

PODIJELI:
TAGOVI: labne labne namaz lactalis

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana