Hercegovačka pita
Jeste li već probali kureljaču?
Jednostavno jelo sa krompirom i sirom koje volimo svi
Jeste li u Kalima Resortu probali "kureljaču", hercegovačku pitu bez jufke?
Jednostavno jelo sa krompirom i sirom koje volimo svi!
Kalima Resort za vas donosi i najjednostavniji recept za pripremu.
SASTOJCI
- 4 veća krompira
- 200 g fete ili nekog drugog za pitu
- 2 pune supene kašike kisele pavlake
- 20 g maslaca
- 200 g brašna
- Brašno za posipanje
- So po potrebi (zavisi od slanoće sira)
- Ulje
PRIPREMA
1. Oguliti i skuhati krompir. Dodati vodu, pavlaku i maslac, izgnjeciti i promiješati da se izjednači. Dodati i izgnječen sir i ponovo promiješati.
2. Početi dodavati brašno i miješati rukom, trebate dobili tijesto koje će se odvajati od posude u kojoj radite isto.
3. Kad ste pripremili tijesto, odvajajte po punu kašiku tijesta i lagano valjajte u "kobasicu" debljine one tanke, duge oklagije, na dobro obrašnjenu radnu površinu.
4. U podmazanu tepsiju slažite dok ne potrošite svo tijesto. Budite pažljivi, jer je tijesto jako mekano. Lagano premažite uljem i pecite u prethodno zagrijanoj rerni (200 stepeni) jedno 40 min.
PRIJATNO!
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.