i ukus i vrijednost

Pravi sirevi za puno uživanje

19.04.2024 10:21:18
president somborska

Nije svaki sir jednako koristan za vaše zdravlje, pa je važno biti oprezan pri odabiru.

Nije svaki sir jednako koristan za vaše zdravlje, pa je važno biti oprezan pri odabiru. Na policama supermarketa često se mogu pronaći proizvodi koji izgledaju kao sir, ali to zapravo nisu. Osim razlike u cijeni koja je znatno povoljnija kod zamjene za sir, tu su i ukus i vrijednost.

Otišli ste u prodavnicu po sir ali to nije to

Provjerite da li na deklaraciji piše da je u pitanju biljni sir. Obavezno treba pogledati i deklaraciju. Jer važno je znati je li riječ o pravom siru ili umjetno stvorenom proizvodu s niskom nutritivnom vrijednosti. Ukoliko niste znali, biljni sir je nastao umjetnim putem - preradom biljnih masnoća, a okus, boja i miris su dobiveni aditivima kojima je dorađen. Ovakvim procesom prerade ulja iz raznih biljaka se dobivaju tzv. transmasne kiseline koje nemaju blagotvorni učinak na organizam. Zato oprezno.

 

Mliječni sir, neodoljivog okusa i kremaste teksture - to je President Somborska

Naš prijedlog je da birate President Somborsku, blago slani sir u salamuri, proizveden od kravljeg mlijeka. President sirevi nastaju prirodnim putem iz najkvalitetnijeg mlijeka uz recepture koje osiguravaju prepoznatljiv okus i visoku hranjivu vrijednost. President Somborska ima tradiciju dugu više od 35 godina u proizvodnji sira koji su potrošači prepoznali zbog jedinstvenog okusa i blagotvornog utjecaja na organizam. Izrazito je bijele boje, glatke teksture i idealan je sastojak raznih jela u svim godišnjim dobima.

 

Salata, meza, gibanica ili palačinci uz President Somborsku

President Somborska daje poseban okus salatama poput šopske, ili obogati paradajz a posebno joj u kombinacijama za salatu prija kvalitetno maslinovo ulje. Njena fina mliječna nota idealno upotpunjuje svježe povrće poput krastavca ili paprike - posebno crvene pečene, čineći to laganim obrok tokom ljetnih mjeseci. Idealan je dodatak svakoj mezi te u smjesi sa jajima i špinatom za gibanicu. President Somborsku uz paradajz ili pureću šunku možete koristiti kao sjajan nadjev za palačinke.

President, vodeća robna marka sireva u svijetu, nudi najfinije autohtone sireve tradicionalnih receptura, čineći ga regionalno i međunarodno poznatim. U Bosni i Hercegovini mliječnu harmoniju President Somborske možete naći u pakovanjima: 250 gr., 500 gr., 900 gr. i 10 kg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana