1. Maj sa Almy Travel-om: Posjetite Ohrid, čarobni biser Balkana

25.03.2015 09:25:22

U jugozapadnom dijelu Makedonije, na sjeveroistočnoj obali Ohridskog jezera, smjestio se biser Makedonije – grad Ohrid. Posebnost toga grada nije samo u prekrasnom krajoliku, specifičnoj gastronomiji, već i u posebno veselom i gostoljubivom mentalitetu njegovih stanovnika.

U jugozapadnom dijelu Makedonije, na sjeveroistočnoj obali Ohridskog jezera, smjestio se biser Makedonije – grad Ohrid. Posebnost toga grada nije samo u prekrasnom krajoliku, specifičnoj gastronomiji, već i u posebno veselom i gostoljubivom mentalitetu njegovih stanovnika.

Ohrid je stari grad, koji se spominje još u 3. stoljeću prije Krista. Povijesna mu se jezgra nalazi na osamljenoj vapnenačkoj hridi, visokoj 792 metra koja poput rta ulazi u Ohridsko jezero. Stari su Grci grad zvali Lihindos – Božanska svjetlost, a Slaveni su mu dali ime Ohrid, prema položaju grada na hridi (o hrid).

Turistička agencija Almy Travel svake godine u ponudi nudi aranžmane za 1. Maj. Ove godine neki od njih su Tirana-Ohrid-Skanar, Pečuh-Harkanj, Šiofok-Budapest-Pech-Osijek, Prag, Beč, Istanbul, Rim kao i mnoge druge destinacije.

Almy Travel, iako mlada turistička agencija sa svojim visokoobrazovanim i iskusnim kadrom, moderno opremljenom poslovnicom, razgranatom mrežom subagenata i uglednim partnerima u mogućnosti je da svojim klijentima ponudi sigurnost i pouzdanot kao i najpovoljniji odnos cijene i usluge. Odnosno visokokvalitetne progame koji boravak čine prijatnim i nezaboravnim.

Jedna od destinacija ove godine je Tirana-Ohrid-Skadar

1. i 2. DAN – BiH -TIRANA – OHRID (30.04/01.05.2015)

Polazak sa dogovorenog mjesta u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U jutarnjim satima dolazak u Tiranu, slijedi posjeta kulturnim spomenicima: Edhem – begova džamija, Univeritet u Tirani, Rruga Ismaili. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Ohridu. Smještaj u hotel.Slobodno vrijeme.

3. DAN - OHRID LOCO (02.05.2015)

Doručak. Slobodno vrijeme i posjeta užem jezgru grada sa kulturno-historijskim znamenitostima. Kasnije je moguće organizirati plovidbu Ohridskim jezerom. Obilazak tradicionalne čaršije gdje se prodaju čuveni ohridski biseri i ćilibari. Povratak u hotel.Fakultativno večernja zabava i program uz obimnu gastronomskuponudu domaćih specijaliteta, poznatu makedonsku muziku, zabava do kasnih noćnih sati. Noćenje.

4. i 5. DAN- SKADAR - BiH (03.05/04.05.2015)

Doručak.Polazak sa usputnim zadržavanjem u Skadru (posjeta skadarskim znamenitostima). Polazak u popodnevnim satima.Noćna vožnja. Dolazak na odredište u jutarnjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 205 ,00 KM Na bazi 45 putnika/uplata

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

Smještaj u hotelu sa 3* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi dva n/d; Prijevoz modernim autobusima (TV/DVD, WC); Posjeta i obilazak Tirane i Ohrida; Vodičku službu i organizaciju putovanja.

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

Fakultativne izlete; Plovidbu Ohridskim jezerom 12,00 EUR; Putničko zdravstveno osiguranje (2 KM po osobi dnevno); Ulaznice i mjesta koja nisu predviđena programom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana