Prevoz-Turist: Uživajte u ljepoti prirode, mira i tišine na Bledskom jezeru

25.03.2015 09:05:01

Slovenija nudi bezbroj mogućnosti razgledavanje i doživljaja za svakog, bez obzira na to kada je posjetite. Bled je gradić i sjedište istoimene općine u Republici Sloveniji, nalazi se na Bledskom jezeru...

A, ako baš nemate mnogo slobodnih dana, i želite potrošiti nešto manje novca za prvomajski praznik jedna od varijanti je odlazak u Sloveniju. Prevoz-turist d.o.o. Odžak nudi Vam povoljna putovanja za majske praznike.

Slovenija nudi bezbroj mogućnosti razgledavanje i doživljaja za svakog, bez obzira na to kada je posjetite. Bled je gradić i sjedište istoimene općine u Republici Sloveniji, nalazi se na Bledskom jezeru. Ljepota koja oduzima dah – Bled svojim prirodnim ljepotama već vijekovima privlači turiste iz svih krajeva. Jedinstveno ostrvce usred alpskog jezera, veličanstveni najstariji slovenački dvorac na litici nad jezerom, golf teren Bled sa kraljevskom klubskom kućom, vožnja fijakerom ili čamcem i mnogobrojni termalni izvori čija voda ispunjava novom energijom su samo neki od razloga zašto se mnogi posjetioci iznova vraćaju na ovo mjesto.

"Ne postoji u Kranjskoj ljepši kraj, ko s okolinom ovaj, što liči na raj" – stihovi su legendarnog slovenačkog pisca Franca Prešerna o najpopularnijoj slovenačkoj turističkoj atrakciji.

Ljubljana je glavni i najveći grad Slovenije. U Ljubljani su sačuvani tragovi svih pet hiljada godina njene historije, između kojih i ostavština rimske emone i stara gradska jezgra sa srednjovjekovnim gradom. Mozaik upotpunjuju slikoviti mostovi na rijeci Ljubljanici i prostrani park Tivoli koje se proteže u samo središte grada.

BLED – LJUBLJANA, Polazak: 24.04.2015 Povratak: 26.04.2015

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan ( 24.04.)

Polazak iz Tuzle 23:00h, Srebrenika 00:00h, Gradačca 00:30h i Odžaka u 01:00h. Vožnja sa povremenim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan (25.04)

Panoramsko razgledanja grada i jezera Bled šetajući ili organizovano u čamcima. Fakultativno vožnja tradicionalnim slovenačkim brodićem do Bledskog ostrva koje se nalazi na sredini jezera, na kojem se nalazi crkva koja je poznata po svom zvonu želja. Šetnja i uživanje u prirodnim ljepotama Bleda. Polazak ka Ljubljanji. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan ( 26.04.)

Doručak. Napuštanje hotela. Razgledanje kulturno historijskih znamenitosti Ljubljane. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U povratku odlazak u tržni centar.

CIJENA: 135,00 KM

Cijena aranžmana obuhvata:

  • smještaj u hotelu 3*,
  • prevoz autobusom turističke klase,
  • troškove organizacije i pratitelj putovanja.

Cijena aranžmana ne obuvata:

  • putničko zdravstveno osiguranje 4,00KM,
  • fakultativno razgledanje u pratnji vodiča,
  • ulaznice za kulturno historijske spominike,
  • vožnju čamcima, brodićem.

Način plaćanja:

  • GOTOVINOM 30% na ime rezervacije, ostatak u cjelosti ili u jednakim ratama do 10 dana prije polaska
  • KREDIT – Kreditna linija BBI banke putem administrativne zabrane
  • BEZGOTOVINSKI – uplatom na transakcijski račun

Kalkulacija rađena na bazi 40 osoba, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije polaska.

"Prevoz-Turist" Odžak u mogućnosti Vam je pružiti veliki izbor putovanja, od jednodnevnih izleta do ekskurzija. Također, za Vas možemo organizirati i putovanja prema vašim potrebama, odlazak navijača na utakmicu, hodočašća, koncerti, politički ili sindikalni skupovi itd. Ovdje je samo mali izbor onoga što imamo u ponudi, a za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Svi zainteresirani mogu se javiti na broj 031 761 047; 063 341 311 - Vaš "Prevoz -Turist"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana