Beč - Europski centar kulture, metropola jedinstvenog šarma i ljepote!

12.10.2015 13:53:37
Beč - Europski centar kulture, metropola jedinstvenog šarma i ljepote!

Beč je glavni grad Austrije i jedna od njenih saveznih jedinica. S populacijom od oko 1.793.000 (2,2 miliona u metro području) najveći je grad u Austriji, kao i njena kulturna, ekonomska i politička prijestolnica.

Beč ( 20.11-25.11.) - ARANŽMAN: 4 dana, 2 noćenja sa doručkom

Beč je glavni grad Austrije i jedna od njenih saveznih jedinica. S populacijom od oko 1.793.000 (2,2 miliona u metro području) najveći je grad u Austriji, kao i njena kulturna, ekonomska i politička prijestolnica. Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste.

Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet... Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma - gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu…

1. DAN (20.11.2015. - Petak)
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju...

2. DAN (21.11.2015. - Subota)
Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. Odlazak u hotel. Noćenje.

3. DAN (22.11.2015. – Nedjelja)
Doručak. Polazak do centra i nastavak obilaska grada... Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX veka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u čuvenu boemsku četvrt Grinzing, gdje možete osjetiti jedinstveni vrijeme. Povratak austrijski duh uz tradicionalna jela i muziku. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (23.11.2015. Ponedjeljak)
Doručak. Check out i polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

FIRST MINUTE DO 17.10. – 199 KM
Regularna cijena – 229 KM


Aranžman obuhvata:
prijevoz modernim autobusom visoke turističke klase (WC, klima, video/dvd, , caffe bar),
smještaj u hotelu u Beču sa 3*** na bazi noćenja sa doručkom (dvokrevetne sobe)
kompletnu organizaciju putovanja uz vodiča tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata:
karte koje nisu obuhvaćene aranžmanom
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
fakultativne izlete
putničko zdravstveno osiguranje (8 KM)
doplata za jednokrevetnu sobu 60 KM

Fakultativni izleti:
Schonbrunn (ulazak u privatne prostorije)...........................................25€
Beč panoramica.....................................................................................15€

POTREBNA DOKUMENTACIJA:
Biometrijski pasoš

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana