Kompas vodi u Prag najromantičniji, najljepši i najočuvaniji grad Evrope

20.01.2016 08:27:47
Kompas vodi u Prag najromantičniji, najljepši i najočuvaniji grad Evrope

KOMPAS-SARAJEVO d.o.o. Sarajevo Vas 26.02. – 02.03.2016. vodi u PRAG

KOMPAS-SARAJEVO d.o.o. Sarajevo  Vas 26.02. – 02.03.2016. vodi  u PRAG

DREZDEN - KARLOVE VARI – PLZEN

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanje grada

AUTOBUSOM – 6 DANA 3 NOĆENJA

POLAZAK: 26.02. – 02.03.2016.

Zovu ga gradom stotine tornjeva, zlatnim gradom i majkom svih gradova. Pogled na panoramu ovog slovenskog grada na Vltavi ostaviće vas bez daha i po tvrdnji mnogih Prag je najromantičniji, najljepši i najočuvaniji grad Evrope. Od 10. vjeka on je dom prinčeva, kraljeva, careva i predsednika, savršen sklad gotike, renesanse , baroka i art nuoveau-a.

PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1 (petak): Sastanak grupe u 20.30 sati ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Predviđeno vrijeme polaska u 20:30. Noćna vožnja za Prag sa kratkim povremenim pauzama za odmor. Dan 2 (subota): Dolazak u Prag u jutarnjim satima, prijava u hotel. Razgledanje grada - pješačka tura (Hradcany, manastir Strahovski, Royal Castle, katedrala svetog Vita, Karlov most, Jewish Quarter, Staromesne set, Vaclavske set...). Noćenje.

Dan 3 (nedjelja): Slobodan dan u Pragu uz mogućnost jednodnevnog fakultativnog izleta u Dresden, jedan od najljepših njemačkih gradova koji s ponosom nosi epitet »Firenca na Elbi«: Katedrala, Opera, Cvinger, Brul terasa i prijatna šetnja pored rijeke Elbe. Agencija Kompas takođe preporučuje Drezden i ljubiteljima šopinga koji je u ovom gradu pravo zadovoljstvo. Povratak u Prag. Noćenje.

Dan 4 (ponedjeljak): Slobodan dan u Pragu uz mogućnost jednodnevnog fakultativnog izleta u Karlovy Vary - najpoznatiju banju Evrope gdje su boravili mnogi evropski vladari, vrhunski slikari, pjesnici... Povratak u Prag u popodnevnim satima. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 5 (utorak): Nakon doručka odlazak u centar Praga. Slobodno jutro u Pragu uz mogućnost jednodnevnog fakultativnog izleta u Plzen - stari, srednjevjekovni grad na oko sat i po vožnje udaljenosti od Praga, poznatom po uvenom »plzenjskom pivu« , a Kompas vam nakon razgledanja preporučuje predah uz kriglu ovog svjetski poznatog piva i odli ne u Prag po ostatak grupe i nastavak putovanja oko 17.00 h za Bosnu.

Dan 6 (ponedjeljak): Predviđeno vrijeme dolaska u Sarajevo je oko 06:00 sati (u zavisnosti od uslova na putu i graničnih prijelaza). Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, tri noćenja sa doručkom na bazi samposluživanja tzv. »švedski sto« u hotelu u dvokrevetnim u Pragu, razgledanje Praga, usluge vodiča - pratioca prema programu za vrijeme trajanja aranžmana; troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbjeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete, boravišnu taksu, individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

CIJENA FAKULTATIVE: Vožnja brodom - 15 €; Karlove Vari - 25 €; Plzen - 20 € Drezden - 30 € (djeca do 6 g. GRATIS, od 6 do 15 g. pla aju 15% od cijene). Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, cjena fakultative podložna je promjeni prema uslovima Mondobello travel, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.

OPIS HOTELA: Hotel Zlata Vaha (3 ***) smješten je u povijesnoj zgradi u središtu Praga. U sklopu objekta gostima je na raspolaganju restoran s barom u kojem se poslužuje izbor jela eške i međunarodne kuhinje. Svakog se dana poslužuje švedski stol za doručak. U cijelom je hotelu dostupan besplatni WiFi. Sve su sobe uređene u toplim tonovima i opremljene su namještajem od trešnjevine. Sve jedinice uključuju TV i vlastitu kupaonicu s tušem. U živahnom središtu Praga gosti mogu posjetiti brojne znamenitosti. Do Vjenceslavova trga ima 10 minuta hoda, a do trga Starom stske nam stići Astronomskog sata 15 minuta hoda. Praški dvorac nalazi se na 3 km od hotela Zlata Vaha.

Cijena: 333 KM

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana