Od mnogobrojnih vina ovoga puta izdvajamo Galerija Merlot Vukoje®

17.01.2017 13:12:01
Od mnogobrojnih vina ovoga puta izdvajamo Galerija Merlot Vukoje®

Od mnogobrojnih brendova u paleti njihovih vina, ovoga puta izdvajamo Galerija Merlot Vukoje® - Vrhunsko crveno suvo vino sa KGP.

Podrumi Vukoje od 1982. godine se bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim “barrique” bačvama u podrumima 8 metara ispod zemlje. Proizvodnja je isključivo usmjerena na kvalitet što pokazuju i mnogobrojna priznanja iz zemlje i inostranstva.

Od mnogobrojnih brendova u paleti njihovih vina, ovoga puta izdvajamo Galerija Merlot Vukoje® - Vrhunsko crveno suvo vino sa KGP.

Berba: ručna, krajem septembra

Vinifikacija: klasična, vrenje se odvija u dodiru sa pokožicama bobica (maceracija) 15 dana u vinifikatorima na kontrolisanoj temperaturi od 22 – 24⁰C.

Dozrijevanje: 8 mjeseci u hrastovim bačvama

Potencijal starenja: razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 20 godina.

O vinu: Vino je baršunasto rubin boje, nezaboravnog mirisa šumskog voća, zrelih šljiva, koje se postepeno razvija u toplinu marmelade i fantastičnog sklada punoće i svježine okusa, dugog harmoničnog razvoja sa nezaboravnim završetkom.

Vino i hrana: preporučeno uz teletinu, crveno meso, crvene sosove sa višnjom i borovnicom, uz srnetinu, punjenu piletinu i ćuretinu, roštilj, zrele sireve.

Serviranje: Servira se na temperaturi 16 – 18 °C

Sortni sastav: Merlot 100%

Lokalitet: Vinogradi Zasad polje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana