Basso maslinovo ulje - okus tradicije!

21.10.2013 15:37:23
Basso maslinovo ulje - okus tradicije!

Maslinovo ulje je lako probavljivo, a pomaže u borbi protiv raka, kao i rastu djece te usporava starenje zbog visokog sadržaja antioksidansa koji blokiraju slobodne radikale.

Basso Fedele e figli srl je tvrtka koja djeluje, od 1904, u proizvodnji i pakiranju ulja za kuhanje.

Glavne komercijalne operacije se odnose na strana tržišta, što predstavlja 85% cijelog prometa. Kompanija Basso izvozi svoje proizvode u 60 zemalja širom svijeta.

Proces proizvodnje maslinovog ulja odvija se u dvije faze. U prvoj fazi se zdravi plod masline drobi gnječenjem, a potom se u drugoj fazi tiještenjem smjese zdrobljenih plodova cijedi čisto maslinovo ulje. Hladno tiještenje je najčistija tehnologija obrade maslina.

Maslinovo ulje se prema kakvoći dijeli na nekoliko vrsta: Ekstra djevičansko, Djevičansko, Maslinovo ulje i Sansa ulje.

Maslinovo ulje je lako probavljivo, a pomaže u borbi protiv raka, kao i rastu djece te usporava starenje zbog visokog sadržaja antioksidansa koji blokiraju slobodne radikale. Dobro je za kosti i zglobove, kožu, jetra i crijeva. Također pomaže kod dijabetesa i čira na želucu. Najveća značajka ovog ulja je blagotvoran utjecaj na srce i krvne žile.

Podsjećamo, firma Džajić-Commerce d.o.o. sa sjedištem u Ljubuškom čija je osnovna djelatnost uvoz, distribucija i prodaja robe široke potrošnje svjetski poznatih brandova je brand partner kompanije Basso Fedele e figli srl.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana