Ena Cvitan iz Hrvatske pobjednik Međunarodnog osmomartovskog šahovskog turnira za žene

08.03.2022 09:07:55

Opština Istočno Novo Sarajevo generalni pokrovitelj Međunarodnog osmomartovskog šahovskog turnira za žene

Ena Cvitan iz Hrvatske zauzela je prvo mjesto, a drugo mjesto pripalo je Ani Benderać iz Srbije, na održanom Međunarodnom osmomartovskom šahovskom turniru za žene u Istočnom Novom Sarajevu.

Šahovski klub “Slavija”, koji treći put organizuje ovaj turnir je za svih 17 šahistkinja iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH obezbijedio nagrade ukupne vrijednosti 2.140 eura.

Direktor turnira Jovo Janjić istakao je da je turnir rejtingovan, a takmičarke su imale na raspolaganju 60 minuta za razmišlјanje tokom partije i dodatnih 30 sekundi za svaki povučeni potez.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nataša Kulašinac svečano je u petak, 4. marta otvorila Međunarodni osmomartovski šahovski turnir za žene, te ovom prilikom zahvalila Šahovskom klubu “Slavija” za pružanje prilike ženama da usavrše svoju vještinu.

Načelnik Odjelјenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović istakao je prilikom svečanog otvaranja, da će Opštinska uprava nastaviti da pruža podršku kako Šahovskom klubu “Slavija” tako i u organizaciji ovog turnira, koji predstavlјa jedan od važnijih sportskih događaja na području opštine.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo bila je generalni pokrovitelј turnira, a pored Opštinske uprave podršku su pružili i Vlada Republike Srpske, Ambasada Republike Srbije, Grad Istočno Sarajevo, KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo, World Vision i drugi sponzori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme