Muslim Aid Association i Općina Jajce sa udruženjima Roj i Propolis organizuju izložbu meda

19.10.2022 08:57:51
izložba meda općina jajce muslim aid association udruženje roj udruženje propolis

Muslim Aid Association u saradnji sa Općinom Jajce i lokalnim udruženjima pčelara Roj i Propolis organizuje izložbu meda i proizvoda od meda

Izložba meda kraljevskog grada Jajca održati će se danas, na lokaciji izložbeno-prodajnih kućica na platou iznad Vodopada Plive.

Kako je navedeno u najavi događaja, ova izložba rezultat je dvogodišnjeg projekta pčelarstva kojeg Muslim Aid Association i Općina Jajce realiziraju u suradnji s Udrugom/Udruženjem pčelara Propolis i Roj.

Na izložbi meda predstavit će se mladi pčelari i pčelari profesionalci, a cilj je upoznavanje lokalnog stanovništva s pčelarima i prezentacija proizvoda od meda, te ukazivanje na važnost pčela u prirodi.

Izložba će početi u 10 sati mednim doručkom i prezentacijom proizvoda, a posjetitelji će imati priliku probati med s područja općine Jajce, kao i kupiti med pod jedinstvenim logom "Med kraljevskog grada Jajca".

"Svaki prodajni med pod ovim logom posjeduje fizikalno-kemijsku analizu meda koja dokazuje njegov kvalitetu, a ujedno krajnjem potrošaču daje i sigurnost prilikom kupovine da se zaista radi o pravom i prirodnom medu, što je ujedno i cilj ovoga projekta" najavili su organizatori.

Kroz projekt "Održivo pčelarstvo za marginalizirane obitelji i ruralno stanovništvo" do sada je socio-ekonomski osnaženo 11 pčelara kroz donacije start-up opreme, kao i dva pčelarska udruženja kroz donaciju procesnih mašina za proizvodnju satnih osnova kao i punjenje i pakovanje meda što je, potkraj prošle godine, rezultiralo i otvaranjem Pčelarskog centra.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme