Super ljudske priče iz Banjaluke

Viktor Glišić - čudesni mali heroj

04.07.2024 09:46:30
Viktor Glišić

Viktor Glišić je dječak koji je od prvog dana svog života pokazao da je veliki borac

Viktor Glišić je dječak koji je od prvog dana svog života pokazao da je veliki borac. Rođen prijevremeno, u 25. nedelji trudnoće i sa samo 770 grama, Viktor je svojom nevjerovatnom snagom i izdržljivošću uspio da pobijedi sve prepreke. Opravdao je svoje ime i dokazao da je pravi heroj, zbog čega se dirljiva priča o Viktorovoj hrabrosti i ljubavi, koju je proslijedila njegova mama Jelena našla među nagrađenima u okviru konkursa “Super ljudske priče”.

Viktorov dolazak na svijet bio je izuzetno težak. Umjesto u toplom zagrljaju roditelja, prve mjesece svog života proveo je u inkubatoru. Svaki njegov udah bio je za njegove roditelje dar i prava pobjeda. Međutim, Viktor ih je tada, kako kažu, naučio da uz vjeru i ono što izgleda nemoguće može postati moguće.

– Svi smo se tada našli u agoniji. Niko nije vjerovao da će uopšte biti pozitivna priča. Strepnja i strah bili su naša svakodnevnica. Međutim, dan za danom, Viktor je pokazao da je borac i pobjednik – rekla je kroz uzdah Jelena, prisjećajući se samog rođenja svog sina.

Danas je Viktor jedan veoma srećan i ispunjen 11-godišnji dječak, koji ide u peti razred Osnovne škole “Ivo Andrić”. Veseo je i radoznao. Najviše voli da igra fudbal, a nedavno je krenuo i da pohađa kurs engleskog jezika. Njegova upornost i hrabrost inspirišu njegove prijatelje i poznanike.

– Sreća i ponos. To je naš Viktor – istakli su njegovi roditelji, prilikom uručivanja nagrade i dodali da je projekat “Super ljudske priče” pravo osvježenje u moru negativnih vijesti, jer osvetljava pozitivnu stranu društva.

Jedan od ciljeva projekta “Super ljudske priče” koji realizuje kompanija Supernova upravo je to – pronaći i predstaviti talentovane, inspirativne i hrabre pojedince koji svojim djelovanjem mijenjaju živote drugih na bolje, čineći naše okruženje ljepšim mjestom za život.

Viktor je svakako dokaz da, bez obzira na sve izazove, život može biti čudesan. Njegova priča je izvor inspiracije, snage i nade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme