Akta Registar je registar poslovnih subjekata sa preko 431,000 pravnih lica u Bosni i Hercegovini.

Pomoću podataka iz Registra možete provjeriti obrte, kompanije, institucije, udruženja registrovana u BiH.

Paket Registar

Cijena paketa Registar na godišnjem nivou je 300 KM + PDV.

Paket Registar+

Cijena paketa Registar+ na godišnjem nivou je 600 KM + PDV.

Kategorije za osnovnu pretragu firmi

Video sadrži detaljne instrukcije pretrage Registra kompanija i institucija.
Svrha videa je približiti proces pretrage obrta, kompanija, institucija te udruženja registrovanih u Bosni i Hercegovini, kao i prikazati na koji način vršiti filtriranu pretragu i klasifikaciju željenog subjekta.
Korisnicima Premium i Registar+ paketa je pojašnjena mogućnost Premium pretrage gdje se putem informacija o adresi, gradu ili pravnom statusu kompanije omogućava detaljniji uvid u postojeće i Novoosnovane kompanije.
Video također prikazuje izgled i prednosti opcija Brzi Pregled i Full Profil firme, te način na koji sačuvati željenu kompaniju i zapratiti je za uvid u više detalja i novosti. Vidi više +

Za korištenje Registra portala Akta.ba, odaberite opciju Registar koja se nalazi u gornjoj navigacionoj traci.
Za osnovnu pretragu koristite jedno ili više polja sa naznačenim vrstama podataka.
Ukoliko tražite samo jednu određenu kompaniju, instituciju ili organizaciju, naziv koji želite počinjete kucati u polje „Naziv firme“.
Metodom autocomplete-a sistem će Vam izbaciti rezultate sa traženim nazivom te ćete klikom na naziv odabrati željeni rezultat.
Ukoliko želite više rezultata pretragu izvršite unosom ključne riječi iz naziva kompanije i dobit ćete relevantne podatke.
Bitno je naglasiti da je pretraga bolja ukoliko se koriste precizne riječi ili podaci – npr kombinacija klasifikacije djelatnosti i pojma za pretragu (šifra: 71.20 i pojam: euro).
Nakon što vidite rezultate Vaše pretrage, pretragu možete upotpuniti korištenjem naprednih filtera koji se nalaze sa lijeve strane rezultata pretrage, unutar pripadajućeg izbornika.
Na taj način, u zavisnosti od paketa koji koristite, rezultate možete filtrirati po klasifikaciji djelatnosti, zemlji.
U slučaju korištenja Premium paketa imate mogućnost Premium pretrage po adresi, gradu, pravnom statusu kompanije, ili nekoj drugoj od ponuđenih opcija.
Također, u opciji Premium pretrage uključena je i opcija pretrage Novoosnovanih firmi.
Rezultate pretrage, odnosno profile kompanija, možete pregledati sa opcijom Brzi Pregled ili možete posjetiti potpuni profil kompanije.
Profili kompanija uključuju informacije o opisu djelatnosti, upravi i vlasničkoj strukturi, finansijama i stanju računa, kao i kontakt podatke (adresa, mjesto, telefon, email, web, društvene mreže), pravnim informacijama (datum osnivanja, oblik svojine i dr.) kao i informacije poput vijesti, pobjeda i učešća na tenderima, raspisanim tenderima i sl. Željene kompanije možete označiti klikom na zvjezdicu pored naslova i sačuvati unutar vašeg korisničkog profila – MOJ Profil i tako stalno imati uvid u detalje i novosti vezanim za iste.
Želimo Vam ugodno korištenje portala Akta.ba.
Poslujte bolje!