Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.11.2016. 07:57

(poništenje poziva) Nabavka hemikalija za standardne metode

Izvor: Akta.ba, 16.11.2016.

KJKP "VODOVOD I KANALIZACIJA" d.o.o. SARAJEVO

DIREKTOR

Izvod broj: KZ 83/16

Sarajevo. 16.11.2016. godine

 

Na osnovu Člana 69. stav 2. tačka e) i člana 70. stav l. 4. i 6. Zakona o javnim nabavkama (Sl. glasnik BiH hr. 39/14), i člana 41. Staluta preduzeća. na preporuku Komisije za javnu nabavku broj KZ 83/16 od 08.11.2016. godine, u postupku javne nabavke br. KZ 83/16 „Kemikalije za standardne metode" donosi se :

 

ODLUKA

o poništenju postupka javne nabavke

Član 1.

Poništava se postupak javne nabavke broj KZ 41/16-P /a nabavku roba: „Kemikalije za standardne metode" iz razloga što nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva a sve u skladu sa odredbama člana 69. stav 2. tačka d) ZJN.

 

Član 2.

Ova odluka objavit će se na web stanici : www.viksa.ba  istovremeno s upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 3.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o javnim nabavkama.

 

Obrazloženje

Postupak javne nabavke pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: KZ 83/16 od 29.09.2016.godine.

Javna nabavka je provedena putem konkurentskog zahtjevu za dostavu ponuda. Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a iznosi: 25.000,00 KM. Obavještenje o nabavci broj: 247-7-1-175-3-195/16 poslato je na objavljivanje na Portal javnih nabavki dana 30.09.2016.godine.

Komisija za javnu nabavku imenovana je Rješenjem br. 207/15 od 16.11.2015.g., dopunskim Rješenjem članova komisije broj KZ 83/16 od 29.09.20l6.g. I Rješenjem broj 181/16 od 07.07.2016.godine.

Komisija za javnu nabavku dostavila je dana 10.11.2016.g. Preporuku o poništenju postupka javne nabavke roba , Kemikalije za standardne metode' - tender broj KZ 83/16.

Komisija za javnu nabavku je sačinila odgovarajuće zapisnike u kojima je utvrđeno sljedeće;

 

- Da je ukupan broj pristiglih ponuda : 2 (dvije) ponude - "Mikro+polo" d.o.o. Sarajevo i "Kefo d.o.o. I.Sarajevo

- Da su blagovremeno zaprimljene; 2 (dvije) ponude - "Mikro+polo" d.o.o. Sarajevo i ,,Kefo" d.o.o. I. Sarajevo

- Da nije bilo neblagovremeno zaprimljenih ponuda

- Da dostavljena ponuda ponuđača Mikro+polo" d.o.o. Sarajevo ne ispunjava zahtjevane TD uslove prema obliku, sadržaju i potpunosti u smislu pripreme ponude. Konstatovano je da na osnovu navedenog ponuda ponuđača .,Mikro+polo" d.o.o. Sarajevo ne ispunjava zahtjeve ugovornog organa tražene tenderskom dokumentacijom i ovu ponudu smatra neprihvatljivom te je u potpunosti odbacuje.

- Pregledom ponude ponuđača „Kefo" d.o.o. I.Sarajevo koja je zadovoljila usIove u pogledu sadržaja i potpunosti ponude, konstatovano je da ponuda ponuđača „Kefo" d.o.o.I. Sarajevo ispunjava kvalifikacione ustave. obzironi na iskazane zahtjeve ugovornog organa u tenderskoj dokumentaciji.

- Pregledom ponude ponuđača „Kefo" d.o.o. od strane stručnih lica konstatovano je sljedeće:

1. Tenderskom dokumentacijom je prema specifikacji pod rednim brojem 2 traženo ..Sodium Sulfate, anhydrous GR. 500 gr". Ponuđač nudi stavku pod katološkim brojem „Fisher Belgija — S/6600" a uvidom u dostavljenu specifikaciju za tu stavku (stranica 25 u ponudi) konstatujemo da se radi o hemikaliji "Sodium Sulfate" a ne „Sodium Sulfate, anhydrous“ kao što je traženo. Prema tome. ponuđena hemikalija nije anhidrid i ne odgovara traženoj hemikaliji.

2. Za stavku pod rednim brojem 45 u tenderskoj dokumentaciji je navedeno u kriterijima ekvivalentnosti da se mora dokazati da je ponuđena hemikalija anhidrid. U dostavljenoj specifikaciji proizvođača (stranica 46 u ponudi) nije navedeno da je ponuđena hemikalija anhidrid, tako da nije pružen prihvatljiv dokaz ekvivalentnosti.

- Utvrđeno je da na osnovu navedenog ponuda ponuđača ..Kefo" d.o.o. I.Sarajevo ne ispunjava zahtjeve ugovornog organa tražene tenderskom dokumentacijom i ovu ponudu smatra neprihvatljivom te je u potpunosti odbacuje.

Polazeći od gore navedenih konstatacija, i činjenice da za predmetnu nabavku nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva, Komisija je utvrdila da su ispunjeni uslovi iz člana 69. stav 2., tačka d) ZJN BiH za poništavanje postupka nabavke „Kemikalije za standardne metode".

Iz gore navedenih razloga, primjenom člana 69. slav 2. tačka e) ZJN, donesena je Odluka o poništenju postupka kao u članu 1. ove odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: