Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.03.2019. 10:08

Dodatni građevinski radovi za realizaciju mjera energetske efikasnosti na objektu mjesne zajednice Koprivna

Izvor: Akta.ba, 25.02.2019.

REPUBLIKA SRPSKA

OPŠTINA OŠTRA LUKA

NAČELNIK

Broj: 02-020-17/19

Datum: 25.02.2019. godine

 

­­­­­­­­­­­Na osnovu člana 70. stav 1, a u vezi člana 21. stav 1. tačka c) i člana 24. stav 1. tačka a) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“, broj: 39/14), te na osnovu člana 59. i 82. stav 3. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 97/16), i člana 60. Statuta opštine Oštra Luka („Službeni glasnik Opštine Oštra Luka“, broj: 6/15 i 9/17), Načelnik opštine Oštra Luka, donosi:

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku

dodatnih građevinskih radova za realizaciju mjera energetske efikasnosti na objektu mjesne zajednice Koprivna

 

I.

„UNIVERZAL BS“ D.O.O. BANjA LUKA, izabran je kao najpovoljniji ponuđač u pregovaračkom postupku, bez objave obavještenja za nabavku Dodatnih građevinskih radova za realizaciju mjera energetske efikasnosti na objektu mjesne zajednice Koprivna (referenca broj: 02-404-3/19), a sa ponudom koja glasi na sljedeći iznos:

- iznos bez PDV-a: 8.536,00 KM (slovima: osamhiljadapetstotridesetšest i 00/100 KM)

- iznos PDV-a: 1.451,12 KM (slovima: hiljadučetiristotinepedesetjedan i 12/100 KM)

- iznos sa PDV-om: 9.987,12 KM (slovima: devethiljadadevetstoosamdesetsedam i 12/100 KM)

 

II.

Ugovor o javnoj nabavci dodatnih radova: „Dodatni građevinski radovi za realizaciju mjera energetske efikasnosti na objektu mjesne zajednice Koprivna“, zaključiće se sa ponuđačem „UNIVERZAL BS“ D.O.O. BANjA LUKA u iznosu iz tačke I. ove odluke.

 

III.

Ova nabavka je provedena pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja, za istu je pristigla jedna ponuda, a u skladu sa zakonom nije objavljena na portalu javnih nabavki.

 

IV.

Ova Odluka biće objavljena na Internet stranici Opštine Oštra Luka i u „Službenom glasniku Opštine Oštra Luka“.

 

Obrazloženje

Opština Oštra Luka ima potpisan ugovor čiji su predmet „Građevinski radovi za realizaciju mjera energetske efikasnosti na objektu mjesne zajednice Koprivna“, koji je zaveden pod brojem: 02-014-126/18. Ugovor je potpisan sa izvođačem iz tačke I. ove Odluke. Ispostavilo se da pomenutim ugovorom nisu obuhvaćeni neki od radova, na što je ukazao nadzorni organ – Republička direkcija za obnovu i izgradnju. Nadzorni organ je svojim dopisom, broj: 15/1.03-360-59-7/18 od 16.01.2019 godine. Zbog navedenog je bilo neophodno da se stupi u postupak nabavke dodatnih radova iz ove  odluke. Postupak javne nabavke proveden je pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja, u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama („Sl. glasnik BiH“, broj: 39/14), podzakonskim aktima i ostalim pozitivnim propisima iz oblasti javnih nabavki. Opština Oštra Luka kao ugovorni organ,

obzirom da se radi o nabavci koja je obuhvaćena odredbama člana 21. stav 1. tačka c), i člana 24. Stav 1. tačka a) Zakona o javnim nabavkama je na pregovore pozvala samo jednog dobavljača koji je i dostavio ponudu. Komisija je u postupku ove nabavke zasjedala tri puta – prilikom pregleda početne ponude, prilikom obavljanja pregovora sa ponuđačem, i prilikom zauzimanja stava o konačnoj ponudi, odnosno davanju preporuke za zaključenje ugovora. Ponuđač je dokumentaciju iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama dostavio u postupku dodjele osnovnog ugovora o radovima za Građevinske radove za realizaciju mjera energetske efikasnosti na objektu mjesne zajednice Koprivna, broj: 02-014-126/18, te ovom prilikom ista nije tražena.

Iz gore navedenih razloga, komisija je dala preporuku Načelniku opštine da se ugovor za Dodatne građevinske radove za realizaciju mjera energetske efikasnosti na objektu mjesne zajednice Koprivna, dodijeli ponuđaču „UNIVERZAL BS“ D.O.O. BANjA LUKA. Predmetni ugovor se u skladu sa odredbama člana 98. stav (2) tačka a) Zakona o javnim nabavkama može zaključiti odmah po uručenju ove Odluke odabranom ponuđaču.

 

Pouka o pravnom lijeku:

U slučaju da je ugovorni organ u toku postupka javne nabavke izvršio povredu odredbi Zakona ili podzakonskih akata, imate pravo uložiti žalbu ugovornom organu, na način i u rokovima propisanim članom 99. i 101. Zakona o javnim nabavkama.

 

Načelnik opštine

Dragan Stanar

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: