Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.11.2019. 09:47

Radovi na sanaciji objekata i izgradnji vanjskih sadržaja u okviru Centra za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko

Izvor: Akta.ba, 28.10.2019.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Kanton Sarajevo

Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo

Općinski načelnik

 

Broj: 02/12-23-17554/19 Sarajevo, 28.10.2019. godine

 

Na osnovu člana 64. stav (1) tačka b) i člana 70. stav (1), (3) i (6) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH", br. 39/14) i člana 14. Pravilnika o nabavci roba, vršenju usluga i ustupanju radova broj: 09-05-26263/15 od 27.11.2015. godine i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o nabavci roba, vršenju usluga i ustupanju radova broj 02/12-05-10708/18 od 16.5.2018. godine, a na preporuku Komisije za javnu nabavku radova, Općinski načelnik donosi:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača u predmetu - Sanacija objekata i izgradnja vanjskih sadržaja u okviru Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko"

 

I

 

Prihvata se preporuka Komisije za javnu nabavku radova i okvirni sporazum za javnu nabavku u predmetu - Sanacija objekata i izgradnja vanjskih sadržaja u okviru Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko", broj obavještenja 422-1-3-231-3-116/19, objavljeno u „Službenom glasniku BiH - Oglasnik javne nabavke", br. 60/19 od 06.9.2019. godine, dodjeljuje se ponuđaču „Unigradnja" d.d. Sarajevo, sa ponuđenom cijenom za okvirni sporazum u iznosu od 901.076,89 KM sa PDV-om.

 

II

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove da ovu Odluku objavi na web stranici Općine www.novigradsaraievo.ba, istovremeno sa upućivanjem iste ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav (6) Zakona o javnim nabavkama, te da nakon isteka žalbenog roka pripremi okvirni sporazum i dostavi Općinskom načelniku na potpis.

 

III

 

Obavezuje se ponuđač iz člana I ove Odluke da u roku od 5 (pet) dana od dana zaprimanja iste, dostavi dokumente tražene u tački 3.1.3. tenderske dokumetancije koji se odnose na član 45. stav 2 tačka od a) do d) Zakona. Dokazi koje će dostaviti odabrani ponuđač moraju biti original ili ovjerene kopije i ne mogu biti stariji od 3 mjeseca, računajući od momenta predaje ponude.

 

Konstatuje se daje ponuđač iz člana I ove Odluke dostavio dokumente tražene u tački 3.3.2 tenderske dokumetacije koja se odnosi na ekonomsku i finansijsku sposobnost, kao i ovlaštenje Federalanog ministarstva prostornog uređenja za izvođenje radova u oblasti visokogradnje, te se oslobađa naknadnog dostavljanja istih.

 

Obrazloženje

 

Odlukom broj 02/12-23-17554/19 od 28.8.2019. godine Općina Novi Grad Sarajevo pokrenula je postupak javne nabavke - Sanacija objekata i izgradnja vanjskih sadržaja u okviru Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko", broj obavještenja 422-1-3-231-3-116/19, objavljen u „Službenom glasniku BiH - Oglasnik javne nabavke", br. 60/19 od 06.9.2019. godine u otvorenom postupku.

 

Zapisnikom o otvaranju ponuda od 19.9.2019. godine Komisija je konstatovala da su u predviđenoin roku, u propisno upakovanim kovertama, pristigle četiri (4) ponude ponuđača: 1. „Džekos"/d.o.o. Sarajevo, 2. GD „Konstrukcije" d.o.o. Mostar, 3. „Unigradnja" d.d. Sarajevo i 4. „Ekoteh" d.o.o. Sarajevo. Zapisnik sa otvaranja ponuda dostavljen je ponuđačima na fax u zakonom predviđenom roku.

 

Nakon što je Komisija utvrdila da su pristigle četiri ponude, pristupila je analizi i procjeni dokumentacije kojom ponuđači trebaju dokazati svoju kvalifikovanost za učešće u ovom postupku.

 

Komisija je utvrdila da ponuđač „Džekos" d.o.o. Sarajevo ne ispunjava kvalifikacione uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji iz tačke 3.4.1. (d) tehnička i profesionalna sposobnost. Uvidom u dostavljenju dokumentaciju "Džekos" d.o.o. Sarajevo utvrđeno je da su dostavljenje upotrebne dozvole za građevinske obrtne dizalice, bez zapisnika koje čine sastavni dio istih, a kojima se dokazuju tražene karakteristike radnih mašina. Nadalje Aneksom 3-A ponuđač je dostavio listu ekvivalenata, ali ni za jedan ponuđeni ekvivalent nije dostavio dokumentaciju kojom dokazuje da ekvivalent odgovara traženom tipu.

 

Iz naprijed navedenih razloga utvrđeno je da ponuđač „Džekos" d.o.o. Sarajevo ne ispunjava uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji iz tačke 3.4.1. (d) tehnička i profesionalna sposobnost, te obzirom da nije dostavio dokumentaciju traženu uz Aneks 3-A, to je ponuda odbačena shodno odredbama člana 68. stav (4) tačka h) Zakona o javnim nabavkama.

 

Komisija je utvrdila da ponuđač G.D. „Konstrukcije" d.o.o. Mostar ne ispunjava kvalifikacione uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji iz tačke 3.4.1. (d) tehnička i profesionalna sposobnost. Uvidom u dostavljenju dokumentaciju G.D. „Konstrukcije" d.o.o. Mostar utvrđeno je da na listi opreme ponuđač nije naveo da posjeduje dizalice za vertikalni transport tereta nosivosti do 500 kg, kao i da nije dostavio upotrebne dozvole za predmetne dizalice sa zapisnikom kojim se dokazuju tražene karakteristike, nego je ponuđač dostavio saobraćajne dozvole za teretna vozila sa dizalicom što nije u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije (dizalica za vertikalni transport tereta nosivosti do 500 kg -min 2 kom).

 

Iz naprijed navedenog razloga utvrđeno je da ponuđač G.D.„Konstrukcije" d.o.o. Mostar ne ispunjava uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji iz tačke 3.4.1. (d) tehnička i profesionalna sposobnost, te je ponuda odbačena shodno odredbama člana 68. stav (4) tačka h) Zakona o javnim nabavkama.

 

Komisija je utvrdila da ponuđač „Ekoteh" d.o.o. Sarajevo ne ispunjava kvalifikacione uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji iz tačke 3.4.1. (d) tehnička i profesionalna sposobnost. Uvidom u dostavljenju dokumentaciju "Ekoteh" d.o.o. Sarajevo utvrđeno je da je dostavljena samo jedna upotrebna dozvola za hidrauličnu dizalicu nosivosti 730-6100 kg, te saobraćajne dozvole za samoistovarač sa dizalicom, što nije u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije (dizalica za vertikalni transport tereta nosivosti do 500 kg -min 2 kom).

 

Iz naprijed navedenog razloga utvrđeno je da ponuđač „Ekoteh" d.o.o. Sarajevo ne ispunjava uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji iz tačke 3.4.1. (d) tehnička i profesionalna sposobnost, te je ponuda odbačena shodno odredbama člana 68. stav (4) tačka h) Zakona o javnim nabavkama.

 

Uvidom u preostalu ponudu ponuđača „Unigradnja" d.d. Sarajevo Komisija je analizom i procijenom dokumentacije kojom ponuđač treba dokazati svoju kvalifikovanost za učešće u ovom postupku utvrdila da ista ispunjava formalno-pravne i kvalifikacione uslove tražene u tenderskoj dokumentaciji. Ponuđena cijena za okvirni sporazum ponuđača „Unigradnja" d.d. Sarajevo je 875.171,81 KM bez PDV-a, odnosno 901.076,89 KM sa PDV-om. Komisija je izvršila računsku kontrolu ponude i utvrdila da nije bilo računske greške.

 

Imajući u vidu da je Komisija u cijelosti pravilno provela postupak i da je izbor ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima i tenderskom dokumentacijom, to se prihvata preporuka Komisije za dodjelu Okvirnog sporazuma ponuđaču „Unigradnja" d.d. Sarajevo, te je shodno odredbama člana 64. stav (1) taČka b) Zakona o javnim nabavkama odlučeno kao u dispozitivu.

 

Pouka o pravnom lijeku:

 

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba Uredu za ramatranje žalbi BiH putem ugovornog :oi-gana u roku od 10 (deset) dana od prijema Odluke. Žalba se podnosi u pisanoj formi u dovoljnom broju primjeraka u skladu sa članom 99. i 101. Zakona o javnim nabavkama.

 

Semir Efendić

Načelnik

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: